Обіцяв попередити, коли відчує наближення смерті: Мати загиблого героя України Мацієвського розповіла про останню розмову із сином

Параска Демчук, мати загиблого героя України Олександра Мацієвського, якого російські окупанти розстріляли після вигуку «Слава Україні!», розповіла в інтерв'ю про її останню розмову з сином, передають Патріоти України.

«Оце як їхав, він відчував…Він попрощався зі мною, розцілував: «Мамо, спасибі тобі за життя. Мамо, таке може бути, що й рук і ніг не зібрати, ми на нуль їдем…». Я кажу: «Сашенька, я за тебе хвилююсь, я в безпеці начебто, ти бережи себе синок!» І він: «Мамо, мені вже мало часу, я слухавку передаю», — саме на такій ноті закінчилася розмова її розмова з Олександром, згадує Параска Демчук.

Вона розповіла, що дивитись відео з розстрілу сина їй так само болісно, як і в перший раз. «Діти загинули інші, їх матері не бачили їх загибелі, а я оцю картинку, яка відкривається в Фейсбуці, в Інтернеті, бачу мало не щодня. Забути — неможливо», — зізналася мати загиблого.

«Я роздивляюся подетально, де кругом що лежить. Його погляд. Я все розглядаю його погляд. Що в очах було його, про що він думав», — згадує пані Параска.

Вона розповіла, що Олександр їй сказав, що між ними буде пароль, який у разі наближення смерті боєць скаже матері. «Коли він загинув, я думала, як же сталося. Він же не встиг мені подзвонити, не встиг мені передати. Він не встиг мені розказати. І мене все мучило, як же воно сталося. Чи він зразу загинув, чи йому було боляче, чи його катували ще. От чомусь я хотіла знати, як загинув мій син», — розповіла вона.

Мати героя сказала, що її син хотів дожити до переможного кінця. «Він все казав: „ось як переможемо, буду вчити українську мову“», — згадує вона.

«Герої повинні не вмирати. Молоде покоління повинне брати приклад. Нову Україну потрібно будувати на патріотизмі, на прикладах, які робили воїни», — сказала Параса Демчук.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...