Обізвала українку "к*рвою" та "твариною": У Польщі розгорівся гучний скандал (відео)

У Польщі відсторонили від навчання студентку Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині через ксенофобські вислови на адресу українки. Як пише Wprost, підставою для відсторонення студентки став відеозапис, який вона розмістила в одній з соцмереж минулого тижня, передають Патріоти України.

Студентка на камеру розповіла про жінку з України, яка нібито зайняла її місце у поїзді. При цьому українку вона називала «українською к*рвою», «стервою» та «*баною прибиральницею».

«Я заплатила за два місця, щоб мати місце для ніг, бо я можу собі це дозволити. І якщо ці українки не можуть собі таке дозволити, то не відпускайте їх. Я повинна була піти до кондуктора, але я добра до тварин», — сказала дівчина.

Після резонансу у польських ЗМІ керівництво вишу вирішило відсторонити дівчину від навчання та розпочало дисциплінарне провадження. Справа також дійшла до місцевої прокуратури.

«В Університеті немає і ніколи не буде місця для проявів расистської, ксенофобської або зневажливої поведінки щодо осіб різної статі, раси, етнічної приналежності, національності, релігії, віросповідання, віри, інвалідності, віку, сексуальної орієнтації або знедолених», — заявили в польському університеті. У відповідь дівчина записала ще одне відео. Вона запевнила, що не підтримує націоналізм чи дискримінацію, і назвала інцидент «жартом».

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...