Облаштували гніздо на висоті 295 метрів: Українські полярники показали пінгвінів-верхолазів (відео)

Українські полярники зі станції "Академік Вернадський" показали пінгвінів, які загніздували на висоті 295 метрів: вони живуть на мисі Туксен півострова Київ. Відео опублікував Національний антарктичний науковий центр, передають Патріоти України.

Біолог 28-ї УАЕ Вадим Ткаченко розповів, що для того, щоб спуститися з висоти, на якій загніздували пінгвіни, йому довелося йти понад пів години. Цього разу він виявив пінгвіна з пташеням на висоті 295 метрів над рівнем моря на мисі Туксен півострова Київ, який розташований неподалік острова Галіндез, де знаходиться українська антарктична станція "Академік Вернадський". До того найвищими точками, де науковцю зустрічалися гнізда пінгвінів, були скелі на островах Бут та Ховгард висотою 180 метрів над рівнем моря.

"Загалом субантарктичні пінгвіни люблять робити гнізда на підвищеннях, адже так менше шансів, що їх засипле снігом, і відповідно – більше шансів на успішне виведення потомства. Але чому деякі чорно-білі пташки забираються аж на такі височини – вчені поки не мають логічного пояснення. Найімовірніше на час початку гніздування мало вільних від снігу ділянок, тож пінгвіни забираються повище, де швидше сходить сніг", - розповідають науковці.

Більше половини нових ФОПів в Україні відкрили жінки: Стало відомо, який бізнес обирають найчастіше

понеділок, 20 травень 2024, 11:28

Понад 43 тисячі ФОПів в Україні у 2024 році створили жінки за даними Єдиного державного реєстру. Це більш ніж половина від загальної кількості новостворених ФОПів за перший квартал цього року. . Найчастіше жінки відкривають бізнес у сфері роздрібної то...

Скільки українців вже оновили дані через "Резерв+": У Міноборони назвали цифру

понеділок, 20 травень 2024, 10:50

Застосунком "Резерв+" скористалися 260 тисяч військовозобов'язаних українців. Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін. "Якщо говорити про застосунок "Резерв+", це сервіс новий, який запустився 18 травня, який одразу фактично викликав велики...