"Обломав зуби" об український залізобетон: З'явилась світлина, як нова захісна система "Укренерго" над електропідстанцією витримує удар "Шахеда"

Ця фотографія зроблена нещодавно на одній з великих електричних підстанцій «Укренерго». Це місце удару російського «шахеда» по залізобетонному накриттю, що захищає велетенський трансформатор. Із міркувань безпеки ми не можемо опублікувати загальний вигляд накриття. Воно представляє собою П-образну споруду висотою приблизно із семиповерховий будинок. З фотографії очевидно, що захист спрацював і трансформатор не постраждав.

Якби «шахед» влучив, то трансформатор згорів би, і цей регіон мав би проблеми з енергією, як взимку 2022-2023 року. Коли «шахеди» долітали до трансформаторів без жодних перешкод. Тому минулого року «Укренерго» і Держвідновлення почали будівництво захисних споруд для підстанцій двох типів – антишахедних і антиракетних, які мали б витримувати удари «іскандерами» (наразі фінансування антиракетних споруд із невідомих причин припинено урядом).

Нижче будуть дані про ціни будматеріалів в антишахедних накриттях по контрактах «Укренерго» і їхніх підрядників, які були укладені рік тому. Фінансування по контрактах «Укренерго» проводиться повністю за кошти міжнародних фінансових організацій – МБРР, ЄІБ, ЄБРР та KfW. За даними держкомпанії, споруди вже збудовані на переважній більшості підстанцій.

Зараз, за результатами розробки проєктно-кошторисної документації, триває процес внесення змін в договори через нові вимоги Генерального штабу України та ДСНС. Вартість переважної більшості споруд варіюється в діапазоні від 120 до 150 млн грн з урахуванням ПДВ. У випадку додаткових вимог Генштабу та ДСНС вартість деяких споруд може змінюватися.

Відкртився? Закарпатський ТЦК прокоментував інформацію про обшуки в хустського воєнкома

четвер, 22 серпень 2024, 23:45

Інформація про те, що до начальника Хустського районного територіального центру комплектування Василя Зубатова прийшли з обшуками, не відповідає дійсності. Про це йдеться в заяві Закарпатського обласного ТЦК та СП, передають Патріоти України. Пресслужб...

Побив секретаря міськради: Мер Ромнів отримав підозру (фото)

четвер, 22 серпень 2024, 22:29

Виконувач обов’язків керівника Сумської обласної прокуратури Олександр Коршун сьогодні повідомив про підозру очільнику однієї з територіальних громад Сумської області за фактом вчинення насильства щодо службової особи. За даними правоохоронців, 22 груд...