Обмежень буде менше: "Укренерго" повідомило, як відключатиме споживачів протягом 13 липня

світло

13 липня заходи обмеження споживання електроенергії діятимуть протягом всієї доби по всій території України, передають Патріоти України.

"З 06:00 до 19:00 обленерго застосовуватимуть дві черги відключень одночасно. У решту годин буде задіяно три черги", – зазначили в компанії.

12 липня з 14:00 до 24:00 для компенсації дефіциту енергії в системі задіяні чотири черги графіків погодинних відключень, в інші години – три черги.

У пресслужбі ДТЕК пояснювали, що за двочергового рівня обмежень споживачі залишатимуться без світла не лише у "темно-сірій", а й у "світло-сірій" зоні відключень.

Згідно із графіками відключень, які використовують обленерго ДТЕК, це означає, що світло гарантовано має бути протягом двох годин з дев'яти годин ранку. Решту сім годин світла може не бути (чотири години – "темно-сіра" зона, коли світла точно немає, ще три години – "світло-сіра" зона, коли відключення світла можливі).

Раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що ситуація в українській енергосистемі почне поступово покращуватись наприкінці липня, а у вересні-жовтні існує ймовірність уникнути відключень.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...