Обмеженням бути? Україна працює над внесенням Telegram у перелік цифрових платформ, які підлягають регуляції

Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк вкотре порушила питання необхідності регулювання роботи Telegram в Україні. На її думку, офіційні державні організації мають бути поза Telegram, передають Патріоти України.

Про це Герасим'юк заявила в ефірі телемарафону. Вона зазначила, що Україна активно співпрацює з Європейським Союзом, щоб включити Telegram до списку цифрових платформ, які мають регулюватися.

"В таких випадках блокування чи у разі порушень законодавства (вони, - ред.) можуть бути оштрафовані. Як це відбувається з іншими компаніями, які в цьому переліку", – зазначила Герасим'юк.

Вона визнає, що Telegram є зручним засобом комунікації, але наголосила, що офіційні особи та державні установи мають уникати його використання.

"Треба цю заборону негайно запроваджувати, на мій погляд. Я думаю, поступово, треба все ж таки переводити офіційну комунікацію до інших месенджерів", — наголосила вона.

Водночас глава Національної ради з питань телебачення та радіомовлення стверджує, що робота українських розвідувальних служб у Telegram є виключно їх внутрішньою справою.

"Я знаю, що це лише один з механізмів отримання інформації органами", – підкреслила Герасим'юк.

Що таке "анкета добровольця" у ТЦК і чи обов'язково її підписувати - пояснення

вівторок, 21 травень 2024, 7:56

Юристка Надія Шуляк розповіла, що інколи деякі ТЦК можуть "підсунути" військовозобов'язаному на підпис анкету добровольця. Чи обов'язково її підписувати, Шуляк розповіла для видання "Новини.LIVE". Документи, які треба підписувати:. "Уважно дивіться, що...

"Дуже сильний дефіцит": Скільки ще триватимуть відключення світла - відповідь "Укренерго"

вівторок, 21 травень 2024, 7:48

Українцям потрібно бути готовими до того, що відключення світла можуть тривати все літо та навіть осінь. Цього тижня (з 20 травня) графіки відключень електроенергії точно будуть. Про це сказав голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький. За й...