Обмежено придатний чоловік "категорично відмовився" від двох повісток і був показово покараний судом

Ухилянт пройшов медогляд, але їхати у збірний пункт двічі відмовився. Свою позицію він пояснив тим, що раніше не служив і "має захворювання очей".

Українець порушив закон про мобілізацію в Україні через слабке здоров’я та відсутність досвіду служби в ЗСУ. Деталі відомі з вироку Інгулецького районного суду Кривого Рогу Дніпропетровської області від 15 травня.

Мобілізація в Україні: що скоїв ухилянт

На лаві підсудних опинився уродженець Кривого Рогу, який має вищу освіту та працює на "Південному гірничо-збагачувальному комбінаті" електрослюсарем. Чоловік одружений та виховує малолітню дитину. У нього діагностовані захворювання очей та шийний остеохондроз.

14 січня медкомісія визнала військовозобов’язаного обмежено придатним до служби. 18 січня у стінах ТЦК йому спробували вручити повістку з викликом на 25 січня у збірний пункт. Він повістки криворіжець відмовився й у призначену дату не з’явився.

27 лютого чоловіку намагались вручити вже другу "бойову повістку", але він знову "категорично відмовився" та 1 березня у збірний пункт не приїхав. Це кваліфікували як ухилення від мобілізації в Україні.

Криворіжець повністю визнав себе винним. Він пояснив, що ухилився від призову, бо "є обмежено придатним, має захворювання очей та інші захворювання, в ЗСУ не служив". Чоловік розкаявся та запевнив, що "зробив для себе висновки".

З висновку ВЛК відомо, що в ухилянта діагностовані периферична дегенерація сітківки (равликова) з ретиношизосом, обмежена лазеркоагулятами, та міопія з астигматизмом, а також шийний остеохондроз.

Українця визнали винним та засудили до трьох років позбавлення волі. Однак від відбування покарання його звільнили, призначивши іспитовий строк на один рік.

Справа Тищенка: Встановлено причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі

середа, 26 червень 2024, 0:37

20 червня у Дніпрі на проспекті Дмитра Яворницького група чоловіків у балаклавах та камуфляжі без розпізнавальних знаків одягла на колишнього військового наручники та завдала йому тілесних ушкоджень. Поліція розпочала два кримінальні провадження - за н...

Вєрка Сердючка - то символ виродка, - Ірина Фаріон відреагувала на слова Андрія Данилка під час концерту

вівторок, 25 червень 2024, 23:25

Фаріон наполягає, що всі українці, які досі говорять російською - поплічники агресора Володимира Путіна. Скандальна мМовознавиця та професорка Ірина Фаріон вважає, що своїми епітетами про Андрія Данилка та його реакцією на це, влучила точно в ціль. Про...