Обмін беркутівців не дасть закінчити справу проти них, яка 5 років слухалася в суді, - адвокат сімей Небесної Сотні

Навіть якшо змінити законодавство і проводити заочне судочинство, то однаково цю справу не буде доведено до кінця.
Євгенія Закревська. Фото: Дзеркало тижня.

Адвокат сімей Небесної Сотні в справах Майдану Євгенія Закревська вважає, що тепер не буде закінчено справу колишніх беркутівців, яка 5 років слухалася в Святошинському районному суді міста Києва. Про це вона заявила журналістам після завершення судового засідання, повідомляють Патріоти України.

За її словами, тепер, коли колишніх беркутівців віддадуть Росії, фактично зупиниться судове слідство в Святошинському районному суді міста Києва. Вона додала, що тепер суду присяжних у Святошинському райсуді потрібно буде встановити факт того, що колишні беркутівці відсутні в Україні та зупинити судове слідство з причини відсутності обвинувачуваних.

Також вона наголосила, що навіть якшо змінити законодавство і проводити заочне судочинство, то однаково цю справу не буде доведено до кінця, оскільки заочне судочинство "означатиме, що потрібно починати все спочатку, тобто не довести цю справу до кінця ніколи".

Також вона пояснила, що має намір залишатися в приміщенні суду, щоб отримати хоча б коротку постанову суду з приводу звільнення ексберкутівців із-під арешту. Разом із нею в залі суду перебувають кілька потерпілих - родичів убитих на Майдані учасників Революції Гідності.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...