Обмін старих лампочок на LED: Укрпошта видає українцям дешеві аналоги Philips

В Україні повним ходом йде програма обміну енергоємних лампочок розжарювання на LED-лампи. Вже третій тиждень українці приходять на Укрпошту зі старими лампочками, щоб отримати замість них нові, передають Патріоти України.

Однак на цьому фоні виникає чимало скандалів. Наприклад, мешканцям Тернополя замість обіцяних лам фірми Philips видають більш дешевий китайський аналог Osram.

Місцеві жителі обурені та залишають свої скарги на сторінках у Facebook. Виходить, що людей обманюють, адже видані ним лампи гірші за рівень енергозбереження, ніж обіцяні європейською програмою.

"Народ обурюється, що лампочки мають бути Філіпс, а дають о-Срам! Невже, наші листоноші такі заповзятливі?", - пише мешканець Тернополя Святослав Журовський.

Відмінності лампочок цих двох фірм полягають у ціні та рівні енергозбереження. LED-лампа від Osram коштує в середньому 60 гривень, а від Philips – 72 гривні. Крім того, більш дорога лампочка потужніша на 4 Вт і має вищий еквівалент лампи розжарювання.

Користувачі Facebook з інших міст також зазначають, що їм видають не лампи, які мають. Є припущення, що Укрпошта забирає нові LED-лампи собі, оскільки багато заявок у "Дії" анулюються, і люди лампочки не отримують. А ще громадяни скаржаться на великі черги на Укрпошті на обмін, тому що, наприклад, пенсіонери через "Дію" не реєструються і стоять у "живій" черзі, але разом з ними стоять і ті, хто зареєструвався.

В Укрпошті скарги на якість лампочок наразі не коментують. За останньою інформацією, вже було обмінено мільйон отриманих LED-ламп. Найактивніше обмінюють лампи у Києві, Дніпрі та Харкові. Громадяни мають ще місяць, щоб зібрати вдома старі лампочки та обміняти їх на енергоефективні. Нагадаємо, одна людина може обміняти 5 лампочок

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...