Обов'язок кожного громадянина: У Міноборони пояснили різницю між мобілізацією та рекрутингом

Рекрутингова компанія до ЗСУ не є мобілізацією. Він є сервісом для добровольців, які хочуть долучитися до війська. Про це в ефірі “Радіо Свободи” розповів речник Міноборони Ілларіон Павлюк, передають Патріоти України.

Як зазначається, він підтвердив слова Валерія Залужного про те, що оцінювати рекрутинг поки що зарано. Проте вже є певний зворотній зв’язок від українців.

"Загалом є неправильне розуміння того, що таке мобілізація й рекрутинг, люди змішують це до купи або думають, що рекрутинг має бути замість мобілізації", – сказав Павлюк.

За його словами, рекрутинг - це спосіб, що має покращити сервіс для українців, які хочуть доєднатися до ЗСУ добровільно. Водночас рекрутингова компанія не зупиняє мобілізацію.

"Це не так, що ми запровадимо рекрутинг, а значить тепер підуть воювати тільки ті, хто хочуть… Важливо розуміти, що захищати країну – це обов'язок кожного громадянина. І рекрутинг не створений для того, щоб хтось не пішов у військо, він створений для того, аби ті, хто хоче воювати, змогли обрати вигідні для себе умови та спеціальності", – заявив Павлюк. Окремо він додав, що результати рекрутингу можна буде оцінювати впродовж трьох місяців.

"Для того, щоб нормально оцінити, треба дивитися, скільки умовно з тих людей, які зацікавилися цим, реально дійдуть до ВЛК. Скільки з них потім виявляться придатними до служби й опиняться у війську", – резюмував він.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

"Ми ще подивимося ці моменти": Шовковський висловився про розгромну поразку "Динамо" від "Лаціо" у стартовому турі Ліги Європи

четвер, 26 вересень 2024, 23:25

Головний тренер київського "Динамо" Олександр Шовковський прокоментував розгромну поразку від римського "Лаціо" в матчі першого туру основної стадії Ліги Європи сезону-2024/25, передають Патріоти України. Номінально домашній для "біло-синіх" поєдинок н...