"Образили" Дюка та імператрицю: В Одесі ресторан львівської мережі потрапив у скандал через постери про "понаїхавших" і мову (фото, відео)

Львівська "Реберня" в Одесі

Ресторан "Реберня" на Дерибасівській в Одесі спричинив скандал у мережі, розмістивши на стінах арти із зображеннями Дюка й написом "Понаїхали", Катерини Другої з валізою та вказівником на Ростов, а також прибитого цвяхом язика. Як пише місцевий Telegram-канал "Х**вая Одесса", деякі жителі заявили, що дизайн ображає їхні почуття. Власників закладу назвали хамами, які приїхали в місто, але "не знають нічого про його історію та культуру". Як наслідок, скандальні картини заклеїли, передають Патріоти України із посиланням на "7 канал".

Крім того, "Реберня" в Одесі (що належить львівській мережі) набрала досить багато негативних відгуків у Google, тому вирішила позбутися такої реклами.

Один із засновників холдингу емоцій "!FEST" Андрій Худо написав на своїй сторінці у Facebook, що організатори мережі щиро люблять Одесу, як і всі інші міста України.

Кожен ресторан, як зазначив він, є галереєю, де українські художники можуть виставляти свої роботи, зокрема й на гострі теми, а актуальне мистецтво ніколи не буває зручним.

Стилізований робот Бендер, герой мультсеріалу "Футурама".
Скандальний постер

"Ми змінили частину експозиції, оскільки деякі роботи викликали обурення одеситів. Але на цьому місці з'являться інші твори, тому що наші терени покликані об'єднувати та створювати позитивні емоції", – написав Худо.

Додамо, що ресторан спершу потрапив під шквал критики в мережі через дизайнерські постери, а після рішення зняти їх – через "прогин перед "рускімі людьмі".

Скриншот

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...