Обстріл кафе на Харківщині: У момент удару в селі був поминальний обід, загинув кожен 10 житель (відео)

У момент ракетного удару по селу Гроза Куп'янського району Харківської області в місцевому кафе відбувався поминальний обід. Про це 5 жовтня повідомив глава МВС Ігор Клименко в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України.

За словами Клименка, наразі ідентифіковано 29 тіл загиблих, тіла інших громадян скеровано на експертизи. На місці працюють 150 поліцейських, 75 рятувальників і 60 медиків.

"Хочу зазначити, що в цьому селі проживали 330 осіб. Якраз з кожної сім'ї, з кожного двору одна людина була присутня на цьому поминальному обіді", — зазначив Клименко.

За словами Клименка, на місці також працюють співробітники Служби безпеки України. Міністр зазначив, що ракетний удар був дуже точним — імовірно, його навів місцевий житель.

Наймасовіший удар за кількістю жертв у Харківській області

За словами спікерки голови Харківської ОВА Олени Шаповал, ракетний удар по селу Гроза став наймасовішим за кількістю загиблих у Харківській області від початку повномасштабного вторгнення РФ.

Перші хвилини після удару по Грозі — відео

Співробітники Національної поліції показали перші хвилини після удару по селу Гроза. Опубліковано відео з бодікамер поліцейських, які кинулися на допомогу постраждалим.

Ракетний удар по Грозі — останні новини

5 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що ЗС РФ завдали ракетного удару по магазину в селі Гроза (в українських селах нерідко при магазині працює кафе). Унаслідок цього загинуло 49 осіб, зокрема 6-річна дівчинка. Ще 7 осіб, включно з 11-річною дівчинкою, дістали важкі поранення. За словами Клименка, за їхні життя борються медики.

Рік полярних сяйв: Астронавт NASA показав приголомшливі кадри з орбітальної станції, що зафіксували дивовижне природне явище (відео)

субота, 27 липень 2024, 15:15

У NASA показали нові кадри з борту Міжнародної космічної станції: на камеру потрапили полярні сяйва, зірки та швидкий метеор. Відео записав астронавт, командир місії SpaceX Crew-8 Метью Домінік, передають Патріоти України з посиланням на Space.com. . ...

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...