Очі Героїв зазирають у шибки "советской хрущевки": На місці розстрілу Небесної сотні встановили виставку, присвячену СРСР (фото)

На Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві встановлюють декорації в стилі радянської епохи. Фото опублікував журналіст Богдан Кутєпов, передають Патріоти України.

Інсталяцію поставили на місці, де розташовані портрети загиблих протестувальників. Зокрема поставили в стилі "совка" вуличні автомати для газованої води, холодильник для морозива, дитячу машинку. Також імітоване житло радянських часів. "Трошки гидко, коли очі розстріляних зазирають у шибки "советской хрущевки", - написав журналіст і повідомив, що це декорації до Дня Незалежності.

У мережі з приводу інсталяції вже спалахнув скандал. Користувачі розкритикували її розміщення на території Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні.

Водночас мер Києва Віталій Кличко зазначив, що місто не погоджувало інсталяцію. Організацією відзначення Дня Незалежності займається Офіс Президента. "Місто не видавало жодних дозвільних документів на подібні перформанси. Організацією відзначення Дня Незалежності, зокрема, концепцією та декораціями для святкових заходів опікується Офіс Президента. Розпорядженням КМДА до відзначення 30-річчя Незалежності України на Алеї Героїв Небесної сотні передбачене тільки покладання квітів", – написав він у Telegram. Міський голова столиці зазначив, що негайно дасть розпорядження про демонтаж конструкцій радянського періоду.

Дуже хотів до армії?: На Тернопільщині чоловік із відстрочкою від мобілізації розбив двері ТЦК

неділя, 8 вересень 2024, 14:28

Чоловік, що має відстрочку від мобілізації, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, розбив склопакет дверей Тернопільського обласного ТЦК та СП, намагаючись у такий спосіб приєднатися до Збройних сил України. Про це повідомив Тернопільський обласни...

З нагоди 40-річчя шлюбу: Порошенко привітав дружину та показав фото з весілля

неділя, 8 вересень 2024, 13:28

П'ятий президент України Петро Порошенко у неділю, 8 вересня, привітав свою дружину Марину Порошенко з 40-ю річницею шлюбу і показав фото з їхнього весілля. Про це експрезидент написав на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України. "Ми з Ма...