Очі швидко відчують ефект: Як відваром з ромашки зняти запалення

відвар із ромашки

Мабуть, тільки лінивий не звертався до лікарської ромашки, намагаючись подолати ту чи іншу недугу народними методами. Крім того, рослина може замінити засоби гігієни в умовах війни. А завдяки протизапальним, спазмалітичним та заспокійливим властивостям цю квітку цінують також при лікуванні різноманітних захворюваннях очей, зазначає фітотерапевт Андрій Пашов. Її рекомендують використовувати при блефариті, ячмені на оці, абсцесі, кон’юнктивіті.

«Вологі компреси чудово допомагають при астенії та головних болях, — пише Андрій Пашов. — Ефективно знімають втому контрастні компреси, приготовані з квітів ромашки, а також допомагають при інфекційних захворюваннях, викликаних стафілококами чи стрептококами. Внутрішньо застосовують в вигляді настоїв, відварів, чаю для відновлення працездатності, при гострих шлунково-кишкових захворюваннях, запальних процесах слизової оболонки ока. Але тільки при правильному дозуванні ромашка приносить полегшення очам. Також не рекомендовано довготривале вживання. Протипоказано вживати ромашку вагітним».

Аби отримати оздоровчий ефект, зняти запалення очей, набряки, вилікувати кон’юнктивіт, блефарит, глаукому, травник радить приготувати відвар:

«1 ст. л. квітів ромашки лікарської на 1 склянку окропу, настояти 10 хвилин, охолодити. Зберігати в холодильнику. Ввечері змочити ватні тампони в ромашковому настої та покласти на очі. Лежати з компресом не більше 15 хвилин».

В Україні чоловікам, які не сплачують аліменти, скасують відстрочку: Чому це рішення є справедливим

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:22

Відповідно до нового закону про мобілізацію, багатодітні чоловіки, які мають борги за аліментами, втрачатимуть право на відстрочку. Це справедливо стосовно тих батьків, які ухиляються від утримання дітей, але використовують їх як привід для відстрочки ...

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...