Астрономи попередили про сильну геомагнітну бурю

У Німеччині навіть може спостерігатися північне сяйво.

7 грудня Сонце викинуло плазму та радіацію, які, як очікується, потраплять в атмосферу Землі 9 грудня, повідомляють Патріоти України.

Плазма нині рухається до Землі і вдарить в атмосферу Землі в середу ввечері, що викличе невелику геомагнітну бурю, повідомляє Національна інформаційна служба з космічних даних про навколишнє середовище США.

У четвер, 10 грудня, якщо флуктуації магнітного поля продовжаться, може статися навіть сильна геомагнітна буря, яка протримається до 11 грудня. У Німеччині навіть може спостерігатися північне сяйво.

Вплив магнітних бур на здоров’я

Однозначної відповіді на питання про те, як впливають магнітні бурі на здоров’я людей і тварин, вчені не мають. Деякі навіть вважають, що магнітні бурі діють позитивно, але найчастіше в такі години або дні погіршується самопочуття у так званих метеозалежних людей.

Поради лікарів

Гіпертонікам в дні магнітних бур лікарі радять вживати побільше води, а від солі відмовитися, щоб рідина в організмі не затримувалася і не приводила до підвищення тиску. А гіпотонікам можна прийняти тонізуючу настойку елеутерококу або лимонника. Також всім слід добре висипатися.

Шалена спека чи холод? Синоптик розповіла, яким буде літо в Україні

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:40

Усі мріють про тепле та приємне літо. Давати чіткі прогнози щодо погоди влітку ще зарано. Утім, Віра Балабух, кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і ...

У Міноборони пояснили, чи повертатимуть право керувати авто після оновлення даних у ТЦК

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:31

Суд може обмежити право на керування автомобілем тим, хто намагається уникнути оновлення даних у ТЦК, але після виконання вимог законодавства це обмеження скасують. Про це розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в етері телемаратон...