Очолив почесну 10-ку: Українця Зінченка названо найкращим лівим захисником світу

АПЛ, Олександр Зінченко, Арсенал, Манчестер Сіті

Авторитетне видання FourFourTwo опублікувало свій рейтинг найкращих лівих захисників світу, де перше місце посів українець Олександр Зінченко. Про це йдеться у матеріалі на сайті FourFourTwo.

За версією видання, Олександр Зінченко кращий за зірку "Мілана" Тео Ернандеса, багаторічного лідера "Ліверпуля" Ендрю Робертсона та легенду "Барселони" Жорді Альбу.

"Підхоплюючи м'яч з глибини та переміщаючись у центральні зони, українець здатен диктувати гру своїм чудовим пасом, одночасно забезпечуючи міцну базу, з якою "Арсенал" може захищатись. Його статистика (прим. - 1 гол і 2 асисти) також оманлива. Зінченко часто розриває лінії своїми передачами, доставляючи м'ячі Едегору або передаючи їх Мартінеллі та для Сака. Можна з впевненістю стверджувати, що без Зінченка "Арсенал" не був би у тому положенні, в якому зараз перебуває", - пише FourFourTwo.

26-річний Олександр Зінченко з 2017 виступав за "Манчестер Сіті", у складі якого став чотириразовим чемпіоном Англії. Влітку 2022 року українець перейшов до "Арсеналу".

У цьому сезоні Зінченко зіграв 27 матчів, забив 1 гол і віддав 2 асисти. "Арсенал" займає перше місце в турнірній таблиці АПЛ.

Transfermarkt оцінює українця у 40 млн євро.


Топ-10 ЛЗ за версією FourFourTwo:

1. Олександр Зінченко ("Арсенал")

2. Люк Шоу ("Манчестер Юнайтед")

3. Тео Ернандес ("Мілан")

4. Енді Робертсон ("Ліверпуль")

5. Альфонсо Девіс ("Баварія")

6. Натан Аке ("Манчестер Сіті")

7. Ферлан Менді ("Реал")

8. Жорді Альба ("Барселона")

9. Нуну Мендеш ("ПСЖ")

10. Бен Чілвелл ("Челсі")

  • Фанати "Арсеналу" двічі поспіль визнали Олександра Зінченка найкращим гравцем місяця - у лютому та березні.

Розстріл поліцейського патруля: Стало відомо, скільки зброї було в авто військових, що вчинили вбивство

вівторок, 23 квітень 2024, 9:32

Він зазначив, що усю зброю зловмисники викинули у водойму. . Рихлюк уточнив, набої мали калібр 5,45, а на місці події ще працюють слідчі. . Зі слів підозрюваних, вони везли боєприпаси у свій будинок на території області. . Також Рихлюк додав, що ...

Спадок Володимира Мономаха: Після дуже довгої реставрації в Києві відкрили для відвідування одну з найстаріших церков України

вівторок, 23 квітень 2024, 9:23

У Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" відкрилася для відвідування церква Спаса на Берестові. Це одна з найдавніших християнських пам'яток Києва датована початком кінцем XI - початком XII століття. Кошти на будівництво храму надав знаменит...