Одеса - це Україна: На Потьомкінських сходах розгорнули 28-метровий Прапор (фото)

Курсанти тримали сині й жовті паперові кораблі, висловивши таким чином підтримку військовополоненим українським морякам.

Величезне синьо-жовте полотнище розгорнуто з нагоди Дня Державного прапора в рамках Вишиванкового фестивалю, який сьогодні стартував в Одесі, передають Патріоти України.

В акції взяли участь близько 100 осіб, серед яких - організатори, волонтери і курсанти Одеського військово-морського ліцею. Підняття прапора супроводжувалося виступом оркестру Військово-морських сил України, які стояли біля пам'ятника Дюку. Довжина прапора - 28 метрів - відповідає віку незалежної України. Учасники акції також спільно виконали Гімн України.

Курсанти тримали жовті й сині паперові кораблики, що символізують підтримку українських військових моряків, захоплених у полон Росією. Це одинадцятий Вишиванковий фестиваль. У його рамках пройде виставка-ярмарок народних майстрів декоративно-прикладного мистецтва, художня виставка, різні меморіальні акції, складання «живого Вишиванкового ланцюга», масовий диктант, автопробіг тощо. Як зазначають організатори, вперше в рамках фестивалю пройде благодійна акція «Вишиванка - оберіг для дитини». Її суть у тому, що всі бажаючі можуть принести національні костюми різних часів, які за розміром підходять дітям віком від 3 до 18 років. Всі костюми передадуть до спецустанов (притулки, інтернати) для сиріт, яким розкажуть про особливості українського одягу. Також у ході фестивалю співробітники Центру обслуговування громадян нададуть закоханим парам можливість швидко зареєструвати шлюб прямо на вулиці.

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...