Одеса готується до пляжного сезону під час війни: Чого чекати і чи можна буде відпочивати

Якщо військова і погодна ситуація сприятимуть оздоровленню людей на морі - влада Одещини докладе максимум зусиль, аби організувати все у безпечних місцях. Про це заявив керівник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер у інтерв’ю "Главкому", передають Патріоти України.

За словами Кіпера, підхід до пляжного сезону у цьому році такий ж виважений, як і минулого. «Минулого року ми відкрили сезон, якщо не помиляюсь, у середині серпня, коли рівень води спав після підриву дамби Херсонської ГЕС. Ми розуміли, що не зупинити потік людей, який в Одесі був тоді. Тому, щоби їх убезпечити, відкрили шість пляжів, які регулярно обстежували і запрошували туди сім’ї наших військових для оздоровлення. Тобто ми запросили людей лише на ті пляжі, які обстежили і які неподалік від укриттів розташовані», – наголосив голова ОВА.

Керівник Одеської військової адміністрації додав, що досить складно утримати людей з мільйонного міста від відвідування моря. Проте, якщо цього року військова і погодна ситуація дозволятиме оздоровитися людям на морі, влада намагатиметься «для цього все зробити у безпечних місцях».

Олег Кіпер зауважив, що в Одесі випадків загибелі людей через міни не фіксувалося. «Були випадки в області, за містом, у закритих необстежених зонах, на закритих пляжах. Знаю, що поблизу Затоки був випадок, коли з Донеччини приїхали люди, пішли купатися і, дійсно, там підірвалися. Але це був випадок на закритому для купання пляжі, який ніхто не обстежував», – пояснив Олег Кіпер. За його словами, минулого року влада порушила питання необхідності обстеження пляжів та зведення навколо них різних огороджень, щоби міни не запливали.

Мобілізувати хочуть всіх? На блокпостах у Львівський області працюватимуть представники ТЦК

субота, 27 квітень 2024, 9:50

У Львівський області від 25 квітня змінили склад персоналу блокпостів. Про це інформує Tvoemisto.tv з посиланням на слова керівника апарату Львівської ОВА Тараса Греня, передають Патріоти України. У повідомленні вказується, що відтепер на них окрім пра...

13-річна донька найстаршої породіллі України переїхала до нової родини: Спливли нові подробиці скандалу

субота, 27 квітень 2024, 9:30

У житті 13-річної чернігівчанки Анни Підвербної, історія якої рік тому сколихнула всю Україну, стався новий, не менш крутий поворот, передають Патріоти України. Як відомо, торік наприкінці квітня дівчинка написала в соцмережах допис, в якому просила за...