Одеський суд повернув державі найбільше штучне озеро

Господарський суд Одеської області зобов’язав повернути у власність державі найбільше штучне озеро України. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура, передають Патріоти України.

Йдеться про озеро Сасик (Кундук) площею 20 тис. га. Воно розташоване на території Білгород-Дністровського та Ізмаїльського районів Одеської області.

За даними слідства, неназване підприємство тривалий час використовувало водосховище та незаконно отримувало за це прибуток. «Прокурори встановили, що підприємство тривалий час використовувало водосховище для здійснення рибогосподарської діяльності та отримання прибутку без правовстановлюючих документів. Відтак уникло процедури укладення договору оренди та обов‘язкової сплати до бюджету громади орендної плати», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє прокуратура, лише за останні п’ять років підприємство вилучило близько 3 млн кг водних біоресурсів. Як повідомляють місцеві ЗМІ, неназваним підприємством є ТОВ «ВМС-10», яке засновано ще у 2010 році. Компанія одразу отримала дозвіл на вилов риби в озері Сасик.

Згодом склад засновників змінювався. Наразі у фірми три кінцеві бенефіціари: Ольга Коваль, Василь Величко та громадянка Австрії родом із Харкова Ніна Шеванденкова. Також серед засновників колишній співробітник СБУ Юрій Волошин і ексдепутат Чорноморської міськради від проросійського «Опозиційного блоку» Олександр Шлапак.

"Викладався по повній для захисту, а отримав ненависть": Поранений військовий поскаржився на проблеми під час роботи в ТЦК (відео)

вівторок, 21 травень 2024, 22:54

Працівники ТЦК щодня виписують повістки, перевіряють документи, а інколи й викликають поліцію. "Суспільне" показало як працюють військові ТЦК у Дніпрі. Зокрема, свою історію розповів Іван. Чоловік отримав поранення на фронті 4 місяці тому, а тепер прац...

"Буде тільки гірше": Столична влада відхрестилася від соцреклами фонду Яніни Соколової, яка обурила українців

вівторок, 21 травень 2024, 22:41

Київська міська державна адміністрація повідомила, що не отримувала запитів на розміщення соцреклами фонду телеведучої та журналістки Яніни Соколової на столичних бордах та сітілайтах. Про це йдеться в публікації пресслужби КМДА у Facebook, передають П...