Одеситів закликають приходити на демонтаж: Активісти розписали пам'ятник Катерині ІІ і порівняли її з Путіним (фото)

Сьогодні в Одесі, 10 вересня, на пам'ятнику засновниці Одеси, імператриці Катерині ІІ з'явився напис, зроблений червоною фарбою. Про це повідомляє «Ізбірком»

Імператрицю прирівняли до російського диктатором Путіна: «Єкатеріна = Путін».

Крім того, у соцмережах з'явилися заклики до одеситів приходити та «демонтувати» пам'ятник найближчим часом.

Як зазначає видання, цього року, 15 лютого, відбулася чергова переговорна процедура, згідно з якою 2 млн 170 тис. грн з бюджету виділили на охорону пам'ятника. Чи охороняється пам'ятник зараз Управлінням поліції в Одеській області, – наразі невідомо. Пам'ятник охороняється починаючи з 2010 року.

Раніше повідомлялося, що Одеська обласна військова адміністрація рекомендувала Одеській міськраді демонтувати пам'ятники Катерині II та Олександру Суворову. Про це стало відомо з листа ОВА до мерії. В листі зазначається, що вказані пам'ятники не приймалися під охорону держави як об’єкти культурної спадщини.

Мер Одеси Геннадій Труханов повністю проігнорував пропозицію знести пам'ятник російській цариці Катерині ІІ.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...