Одна вже зійшла з дистанції: Дві дівчини вирушили пішки з Рівного до Одеси і зіткнулися з неочікуваними труднощами (фото)

Письменниця Ксенія Циганчук і дизайнерка Наталія Шнурик захотіли на відпочинок до Одеси і вирушили туди пішки з Рівного. Всі 600 кілометрів дівчата вирішили подолати без будь-якого транспорту, проходячи 40 кілометрів на день. Ксенія зізналася, що ця ідея у неї виникла ще наприкінці минулого літа, метою стало – "перезавантажитися" і написати книгу. Подорож на південь вона з напарницею почала 6 червня, але вже на півдорозі залишилася одна. Чому і про особливості такого туризму дівчина розповіла в коментарі ЗМІ, повідомляють Патріоти України.

"Спочатку один чоловік пробіг від Рівного до Луцька, і я подумала, що це класно – ходити між містами. Потім задумалася, що популярно подорожувати велосипедом, а не пішки. А ще мені подруга пропонувала поїхати в Одесу на море. Тоді не склалося, але пізніше вирішила вирушити пішки", – пояснила свій задум письменниця.

Вона зізналася, що напарницю в похід знайшла через соціальні мережі – дизайнерку Наталію з Вишгорода. Дівчата детально розрахували свій маршрут – за днями і часом, який мали намір витратити на перехід між населеними пунктами.

Сухе харчування та екіпіровку вони закупили самостійно, а проживати їм вдавалося завдяки спонсорським грошам. Ночували мандрівниці в заздалегідь запланованих місцях – готелях, у знайомих і родичів. Так побували в Острозі, Ізяславі, Старокостянтинові, Хмільнику, Літині та Вінниці.
Дівчата пройшли приблизно 350 кілометрів, керуючись показаннями трекерів. Водночас із урахуванням екскурсій містами їхній шлях збільшився до 800 кілометрів, маршрут повинен зайняти чотири тижні.
Ксенія Циганчук

"Буває, що Google дає одну інформацію, а в результаті 5-8 кілометрів потрібно накинути через нерівну дорогу. В перші два дні ми пройшли 50 кілометрів, потім відпочивали день, потім – 62 кілометри. До вечора так втомлювалися, що одразу засинали до ранку", – зізналася Ксенія.

За її словами, у них бували й курйозні моменти: наприклад, коли їх пропонували підвезти, коли трекер показував дорогу, а насправді було тільки поле з пшеницею, або як із Хмільника до Літина довелося більше ніж 7 годин іти під дощем.
Палац у місті Хмільник
Свої враження від нових місць дівчата описували у Facebook. Наприклад, Наталія Шнурик написала, що до походу нічого не знала про курортний Хмільник, а виявилося, що це затишне містечко з архітектурними цікавинками. Дівчина також залишилася "у гастрономічному захваті" від страв у ресторанах і низьких цін. Вона назвала Хмільник відмінною локацією для вікенду з друзями і гастротуру, адже від Києва туди всього 250 кілометрів.
Наталія Шнурик зійшла з дистанції на півдорозі

Але пізніше Ксенія залишилася сама і зупинилася у Вінниці в друзів, щоб відпочити і знайти нову супутницю. Вона зазначила, що Наталя вирішила зійти з маршруту, а до цього говорила, що недобре почувається.

Фортеця в Старокостянтинові
"Наталя 16 червня поїхала додому. Із самого початку вона натерла ноги, довелося звертатися до лікаря. Потім стало боліти коліно, сказала, що не може йти далі. Тому я з Літина до Вінниці йшла сама і зараз у пошуках напарниці", – розповіла Ксенія. Дівчина збиралася продовжити шлях 21 червня, навіть якщо доведеться далі йти одній.
Джерело: Обозреватель

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...