Однак самоізолюватися доведеться: Лікар розповів, у кого коронавірус ніколи не викличе ускладнень

Близько 50% пацієнтів переносять коронавірус в середньотяжкій формі і з класичними симптомами - температурою, катаральними явищами, втратою смаку, нюху, розладом ШКТ.

Коронавірус ніколи не викличе ускладнень у пацієнтів, які хворіють на нього безсимптомно. Про це розповів відомий ізраїльський лікар Євген Качман, передають Патріоти України.

Лікар також повідомив, коли потрібно приймати антибіотики при коронавірусі, і хто може лікуватися вдома. У випадку, якщо тест на коронавірус дав позитивний результат, потрібно звернутися до лікаря. Це дасть можливість зрозуміти, в якій формі протікає хвороба і чи потрібно лікування.

"Якщо у людини зовсім нічого немає (а безсимптомних пацієнтів порядку 17-20%) - нічого робити не потрібно, потрібно просто сидіти вдома 10 днів в ізоляції. У нашій практиці не було випадків, щоб у безсимптомного хворого потім різко почали з'являтися ускладнення. Так не буває", - упевнений Качман.

Для легкої форми коронавірусу (близько 20% випадків), антибіотики також не потрібні. Лікар каже, що антибіотикотерапія при коронавірусі в принципі не ефективна. Адже антибіотики діють на бактеріальну інфекцію, а COVID-19 - типове вірусне захворювання.

Євген Качман додав, що антибіотики можуть бути рекомендовані тільки для лікування бактеріальних ускладнень основного захворювання. А ось близько 50% пацієнтів переносять коронавірус в середньотяжкій формі і з класичними симптомами - температурою, катаральними явищами, втратою смаку, нюху, розладом ШКТ. У цьому випадку пацієнтам треба медичне спостереження вдома і симптоматична терапія.

Лише 5-7% пацієнтів переносять хворобу в тяжкій формі, маючи задишку, гіпоксію, ураження легенів понад 10-15%. Саме вони потребують госпіталізації та стаціонарного лікування.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...