Одне побачення на 600 тисяч років: До Землі наближається таємнича "мега-комета"

Схема траєкторії орбіти UN271

Учені заявили, що до центру Сонячної системи наближається величезна комета. Її діаметр може бути від 100 до 370 кілометрів, а один оберт займає близько 600 тисяч років, повідомляють Патріоти України з посиланням на Fox News. Об'єкт отримав позначення 2014 UN271. Його виявили в рамках даних огляду темної енергії Dark Energy Survey, отриманих в період з 2014 по 2018 рік.

Відзначимо, Dark Energy Survey – це астрономічний огляд, який вивчає динаміку розширення Всесвіту і зростання її структури.

Як пише видання, орбіта "мега-комети" дуже довга – один оберт займає близько 600 тисяч років. За словами вчених, космічний камінь, що мандрує дивною орбітою, рухається по всій Сонячній системі, періодично переміщаючись все ближче і далі від Сонця, а іноді майже тікає в міжзоряний простір.

Головна особливість такого об'єкта у тому, що він занадто малий, щоб бути планетою, і занадто великий, щоб вважатися кометою.

Як розповів астроном Сем Дін у повідомленні на форумі Minor Planet Mailing List (MPML), сам по собі 2014 UN271 більше величезної комети Сарабата C / 1729 P1. Незважаючи на те, що комета буде "вражаюче яскравою", побачити її без телескопа не вийде.

"Це схоже на карликову планету!" – заявив Дін.

Зараз UN271 2014 знаходиться приблизно в 22 астрономічних одиницях від Сонця (Земля знаходиться на відстані 1 а. е. від зірки). Через десять років, в 2031 році, об'єкт пройде в межах 10,9 а. е. від Сонця, майже досягши орбіти Сатурна.

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...