Однокласники називали його "Ботаном" і часто лупцювали: Як Ілон Маск прийшов до свого успіху

Трудоголік, який працює по 100 годин на тиждень, створив першу в світі приватну компанію, що поставила собі за мету зробити політ у космос, чимось справді дешевим і буденним.

Він наривається на скандали, коли публічно курить марихуану, коли одним твітом обвалює акції своєї ж компанії або коли називає сина іменем, яке важко вимовити і ще важче – зареєструвати. У свої 48 років цей епатажний мільярдер і винахідник регулярно опиняється в центрі уваги. І водночас пропонує людству таке, що спочатку здається цілковитою фантастикою. Патріоти України пропонують вам дізнатися цікаві подробиці із біографії винахідника.

Від хлопчика, якого в дитинстві гамселили однолітки, кумира мільйонів. Від мрійника-стартапера - до підкорювача космосу. Від прибиральника до мільярдера, чиє ім’я в сотні найбагатших людей світу. Життя Ілона Маска це суцільні "від" і "до".
Ілон провів дитинство в південній Африці. Саме туди колись перевіз родину з Канади його дід, який, до речі, був авіатором, багато подорожував і загинув в авіакатастрофі. Батько Ілона був інженером, мама – модель і дієтологиня. Він був їхнім первістком, згодом народилися ще братик і сестричка. Жила родина без особливих розкошів. Коли батьки розлучились, Ілон із братом Кімбалом переїхали до тата. Кажуть: той був деспотом. Винахідник неохоче про це розказує.
На рік раніше він пішов у школу. Багато читав, і про космос теж. Однокласники називали його "Ботаном", часто лупцювали. Від булінгу він почав ховатись у віртуальному світі, коли 10-річному мрійнику подарували комп’ютер. Фантастичну річ, як для початку вісімдесятих років. Та ще більш вражає те, що малий Ілон навчився програмувати, створив відеогру з іншопланетянами, яка згодом стала його першим фінансовим проривом - він продав її за 500 доларів.
Матір Мей Маск кілька років тому приїжджала в Україну і розказувала, як виховувала 3 дітей. "Вони завжди багато працювали. Я вчила їх, щоби все, що вони робили, приносило користь не лише для них, а й для оточення", - розповідала Мей Маск.
ЯК СТАТИ МІЛЬЯРДЕРОМ

У неповних 18 років Ілон виїхав до Канади. 18 доларів на годину він заробляв прибиральником. Нині його статки нараховують 24,6 мільярди доларів. Але до цього він ішов 30 років. Спершу вивчився в престижних університетах Квінс та Пенсильванії, де отримав дипломи з фізики та економіки. Потім була аспірантура у Стенфорді, але в світі почався бурхливий розвиток Інтернету. І Силіконова долина - рай для нових ідей - уже інфікувала його. Він покинув виш і разом із братом Кімбелом заснував свою першу ІТ-компанію, вартістю в понад 300 мільйонів доларів.

Та по-справжньому великі гроші він отримав, коли створив електронну платіжну систему. Це була перша революція Маска. Його ідея - переказ грошей через звичайні поштові електронні адреси неабияк тоді розлютила банкірів. Гроші йшли без їхньої комісії. Сьогодні торги на е-Вау , Ali Baba, Amazon - це все частина ідей Маска. А знамениту PayPal у 2002 році викупили за півтора мільярда доларів. То був старт уже геть іншого - багатого генія.
Трудоголік, який працює по 100 годин на тиждень, створив першу в світі приватну компанію, що поставила собі за мету зробити політ у космос, чимось справді дешевим і буденним. Про ракетобудування Ілон читав лише в книжках. І мріяв, що допоможе людям колонізувати Марс. Перші три запуски ракет були провальними. Усі його гроші згоріли разом з ними.

Та він ризикнув і знайшов гроші знов. І сьогодні космічна революція SpaceX уже незаперечна. Як і революція автомобільна. Поборотися з нафтовим лобі проти машин, які на тій нафті їздять, досі не міг ніхто. Глобальні корпорації буквально розчавлювали таких сміливців. Електричні машини сприймались як іграшки. Тесла стала революцією, в погоню за якою тепер кинувся весь світовий автопром.

Маск любить бути в центрі уваги. Шоу взагалі стало його бізнес-інструментом. Тож, кілька років тому на своїй ракеті запустив Tesla в космос. Іще один його божевільний проект – після космічного і наземного драйву революція підземна. Компанія The Boring Company повинна стати своєрідною підземною SpaceX. Головне завдання забезпечити появу нового виду транспорту - гіперлупу. Ідея якого - безповітряний тунель із надшвидкісним потягом між континентами. До речі , перші випробування вже тривають.

Швидке риття ходів під містами має позбавити мегаполіси пробок на дорогах. Нещодавно на своєму кіберпікапі він проїхався тестовим тунелем. Тож інфраструктурна революція теж не за горами.

ЯК ВИЙТИ ЗАМІЖ ЗА МІЛЬЯРДЕРА

Білявка Жустін Вілсон – письменниця, яка стала його першою дружиною. Вони познайомилися ще студентами. Їхній первісток – хлопчик із дивним ім’ям Невада-Олександр - несподівано помер під час сну в перші місяці життя. Убиті горем батьки наважилися на штучне запліднення. Спершу на світ з’явилися двійня, а потім іще трійня. Та шлюб це не врятувало. Маск почав зустрічатися з актрисою Талулою Райлі. Із нею він офіційно одружувався двічі.
Далі була ще одна актриса Ембер Хьорд - колишня дружина Джоні Депа. Кажуть: Маск і відбив її в актора. Та стосунки тривали не більше року.
Його нинішня обраниця з’явилася з Маском під ручку у 2018 році. Цілковита протилежність усіх колишніх – канадійська співачка із псевдонімом Граймс. На 17 років молодша за Маска, Клер Еліс Буше має українське коріння. Її бабуся по татовій лінії українка.
Вони не одружені, але мають сина. Йому ще й місяця немає. Народився 4 травня. Винахідливий Маск і тут епатував, назвавши свого шостого сина абревіатурою з цифрами. Щоправда, ім’я з використанням арабських цифр за законами штату заборонено. Тож подружжя викрутилось з ситуації.
Із народженням малюка Маск заявив, що "в нього не буде дому", що збирається все продати. Два його будинки на суму в 40 мільйонів справді з’явилися на сайті з продажу нерухомості. Зокрема, і садиба за 30 мільйонів доларів. Тут двоповерхова бібліотека, басейн, садок, тенісний корт, гараж на 5 автомобілів.

Народився Маск на планеті Земля, а померти мріє на Марсі. Його часто критикують, називають фантазером, але ми стали свідками того як він утілив у життя всі ці фантазії.

Джерело: ТСН.ua

Оце так: Журналісти закликали військове керівництво замінити речницю ОК Південь

вівторок, 16 квітень 2024, 22:51

Майже сотня журналістів та представників ЗМІ вимагає від військового керівництва замінити керівницю об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк через «заборону висвітлювати воєнні злочини РФ в зоні її відповідально...

Матір зірки серіалу "Слово пацана" вийшла заміж за воїна ЗСУ

вівторок, 16 квітень 2024, 21:16

Зірка скандального російського серіалу "Слово пацана. Кров на асфальті" Микита Кологривий розповів про те, що його мама живе в Україні і навіть вийшла заміж за воїна ЗСУ, передають Патріоти України. В одному з інтерв'ю він зізнався, що підтримує зв'язо...