Один із трьох пухнастих "синоптиків": На Харківщині прокинувся бабак Тимко ІІІ і дав прогноз погоди на весну (відео)

У Харківській області бабак Тимко ІІІ спрогнозував, що весна прийде через шість тижнів.

У вівторок, 2 лютого, на біологічній станції Харківського національного університету імені Каразіна в селищі Гайдари дістали з будиночка після зимової сплячки бабака Тимка IІІ і він передбачив ранню весну, інформують Патріоти України.

Як пише KharkovToday, традиційно символічну церемонію проводять саме в цю дату, яка так і називається – День бабака. Близько 11:30 доглядачка біостанції Надія Токарська дістала тварину з її лігва.

Висновок про теплу весну був зроблений на підставі того, що Тимко не побачив власну тінь в хмарний день. Якби трапилося навпаки, то весна повинна була настати нескоро. Згідно з прогнозом пухнастого "синоптика", тепло прийде в Україну через шість тижнів. За словами Токарської, незважаючи на те, що бабак прокинувся в лігві кілька днів тому, він досі трохи сонний.

Показово, що зараз в Україні є три бабака, які можуть передбачати погоду. Це трирічний Тимко з-під Харкова, а також Мишко та Маруся у Львові.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...