Один із важливих овочів подорожчає в Україні: Коли перерахують ціни

В Україні вже в березні-квітні виростуть ціни на цибулю. Вартість буде підвищуватися аж до середини травня, поки не з'явиться вітчизняний продукт, передають Патріоти України.

Про це розповіла в коментарі OBOZREVATEL Катерина Звєрєва, директорка з розвитку Української плодоовочевої асоціації. "Ціни на цибулю б’ють всі рекорди з часів незалежності України. Запаси цибулі у сховищах українських фермерів вже майже закінчилися. Через це тенденція подорожчання цибулі на українському ринку збережеться протягом березня-квітня", – розповідає вона.

Експертка додала, що більшість українських фермерів, які вирощують цибулю, не мають професійного обладнання для її зберігання (при якому можна зберігати цибулю до 12 місяців). Саме через це вони намагаються продати продукцію одразу після збору врожаю або до початку перших морозів.

"Ті, хто має професійні сховища, можуть реалізовувати продукт і зараз, навесні, коли ціни вищі. Але цього року через війну, обстріли Росією стратегічної інфраструктури, енерго та агрооб’єктів значно збільшилися і виробничі витрати українських фермерів. Через перебої з електроенергією урожай на зберіганні в сховищах почав псуватись швидше", – підкреслила Звєрєва.

Ба більше, через перебої з електроенергією урожай на зберіганні в сховищах почав псуватись швидше. До того ж наразі існує глобальний дефіцит цибулі, бо деякі країни ввели експортні обмеження для захисту локальних ринків.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...