"Один постріл - 20 папірців… Армія загрузла в паперах і комісіях": Командир розвідвзводу розповів про великі проблеми в ЗСУ (відео)

В останні роки командири взводів змушені вести більше документації, ніж на початку війни, звітувати за кожну відстріляну гільзу і проводити з бійцями бесіди на патріотичні теми. Про це розповів командир розвідувального взводу другого батальйону 28-ї окремої механізованої бригади Максим Громов в інтерв’ю "Громадському", передають Патріоти України.

«Армія загрузла в паперах і комісіях. Ось це (показує стос паперів і тек) командир взводу повинен вести. На 14-15-й рік документація командира взводу була набагато менша, ніж ця тека. Тут все: журнали, журнали обліку журналів, журнали промивки особового складу, журнали видачі мила і … купа всякої «дрочі». Списання боєприпасів зараз у 100 разів ускладнилося. Тобто, ти вистрілив і потім 20 папірців даєш», – пояснив Громов.

За його словами, командири також повинні проводити службове розслідування при найменшу подію і вести відповідну службову картку. «А потім ще іноді тобі кажуть: а чого ти не приніс гільзу? Адже латунна гільза, її треба здавати. Солдат зламав палець – проводиться службове розслідування, службова картка, щоб пояснити при яких обставинах він зламав палець. Ще в цей час командир взводу, роти повинен займатися бойовими діями якось», – зазначив військовий.

Серед стосів паперів, які Громов показав журналістові, лежав журнал індивідуальних бесід з військовослужбовцями. На питання, про що він проводить бесіди з бійцями, Громов відповів: «На національно-патріотичні теми, як пройшла Нормандська зустріч, наприклад».

Військовослужбовець додав, що нині багато чого змінилося в армії і навіть війна відчувається вже по-іншому. «Так, війна йде, але вона вже стала не такою. Не в плані «незрозуміло» чому ця війна, а взагалі незрозуміло як воно все відбувається. У порівнянні з 2014-2016 роками, навіть з 2017 роком, вже по-іншому. Купа бірок, купа всякої фігні… «Кімната зберігання зброї», і це перша лінія. Все таке… Там туалет – «туалет» підписано… Заборони стрільби взагалі, якісь незрозумілі дії. І в армії піднялося забезпечення, піднялася зарплата і чорти бачать, що можна типу красти соляру, намагатися “нагибати солдатиків” і непогано себе “чухати”. Ну і так зараз досить багато повернулося. Деякі навіть з пенсій повернулися», – наголосив Громов.

Окрім цього, він анонсував недобір людей на квітень цього року. «Зараз звільняються люди, нових людей немає, не приходять і звільняються, звільняються… На мою думку, на квітень-місяць буде критичний стан за кількістю. У Генштабі, я думаю, там комплектація 99%. Помахом чарівної палички за один день цього ніхто не зробить. Це потрібно, щоб було бажання зверху, яке б нормально опустилося вниз», – підсумував Громов.

88-річний українець пішки залишив рідне селище в окупації, щоб не отримувати паспорт РФ

четвер, 25 квітень 2024, 5:00

Коли російські загарбники зайшли до частини Очеретиного, у Івана Яковича та його сусіда забрали документи. 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине Донецької області, аби не отримувати громадянство РФ. Про цю історію розповів очіл...

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...