Один укус може відправити на лікарняне ліжко: У Дніпрі на людей нападають отруйні павуки (фото)

У мікрорайоні Одинківка в Дніпрі люди на своїх дворах почали помічати великих павуків і їх нори. Згодом виявилося, що мова йде про отруйних тарантулів. Про це повідомляється на сторінці "Події Одинківки" в соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України.

6 червня місцевий житель Станіслав Жовненко опублікував фото павука і повідомив, що виявив його в норі на своєму городі. Користувачі зазначили в коментарях, що вказаний вид павуків називається “південноруський тарантул”. При цьому люди писали, що останнім часом в регіоні досить часто зустрічається зазначений вид павуків.

Так, мешканка Дніпра Марина Литвин розповіла, що 2 роки тому на городі подібний павук вкусив її бабусю, в результаті чого у жінки була висока температура і лихоманка. Крім того, на місці укусу виникла сильна пухлина і пенсіонерці довелося робити операцію.

Слід додати, що особливою агресивністю відрізняються самки зазначеного виду – вони можуть вистрибувати зі своїх нір, при цьому висота стрибка може досягати до одного метра.

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...