Один з кращих пляжів Одеси пропустить сезон через наслідки екологічної катастрофи

Допустимі екологічні показники в районі пляжу «Дельфін» перевищені, за попередніми оцінками, в 15 разів.

У четвер, 21 травня, з потерпілого крах в Одеській затоці танкера Delfi в черговий раз витекло дизпаливо. Про це повідомив мер Одеси Геннадій Труханов на брифінгу, що пройшов прямо на пляжі «Дельфін», неподалік від лежачого на боці судна, інформують Патріоти України.

Витік мазуту з Delfi зафіксували фахівці муніципальної екологічної лабораторії та представники обласної екологічної інспекції. «Працівниками Державтоінспекції зафіксовано перевищення гранично-допустимих концентрацій шкідливих речовин, зокрема, вуглеводнів. Проби передані в лабораторію для остаточних висновків і оцінки, в тому числі і заподіяної шкоди», - сказав голова постійної депутатської комісії міськради з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій Олександр Іваницький.

Він також висловив жаль з приводу того, що в силу законодавчих норм зараз неможливо «взяти і прибрати цей танкер з пляжу». «На жаль, на думку капітана Одеського морського торгового порту, відповідно до міжнародного морського законодавства, він не має права протягом року самостійно, без згоди судновласника, демонтувати цей об'єкт. Ми добиваємося рішення суду, яке б скоротило ці терміни, і тоді обласна екоінспекція звернеться до суду з позовом до Адміністрації морських портів України через бездіяльність. У такому випадку цей об'єкт демонтують за державні рахунок, а потім стягнуть кошти з судновласника», - пояснив Іваницький.
За словами в. о. начальника Державної екологічної інспекції в Одеській області Артема Заярного, допустимі екологічні показники в районі пляжу «Дельфін» перевищені, за попередніми оцінками, в 15 разів.

Мер Труханів заявив, що керівництво міста неодноразово зверталося в різні інстанції, включаючи Кабмін, з наполегливим проханням прибрати аварійне судно з узбережжя. «Ніхто не хоче брати на себе відповідальність ... - сказав мер. - Сезон вже почався, а центральна влада нічого не робить, щоб прибрати від берега танкер». За його словами, місцеві фахівці виставили додаткові бонові загородження, і пляж «Дельфін», швидше за все, буде закритий.

Джерело: Факты

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...