Один з найбагатших людей світу: Яку спадщину залишив померлий султан Оману

Абсолютний владика Омана Кабус бен Саїд, який помер на 79-му році життя, був одним з найбагатших монархів у світі, і міг собі дозволити величезну кількість палаців та апартаментів. Султану Кабусу належало 2 великих палаци в Салалі — Хісн та Аль-Мамура, палац в Барці, а також в Сухарі. Крім того, ранчо в Ес-Сібі та Барці, а також 5 яхт, повідомляють Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Палац Хісн

Палац Хісн

Палац Аль-Мамура

Палац Аль-Мамура

Барка

Сухар

Палаци, яхти та десятки апартаментів: стало відомо про величезну спадщину султана Омана

Одним з найбільш відомих володінь султана є й офіційна резиденція в столиці Маскаті. Зазначається, що палац Аль-Алам з'явився на березі Османської затоки понад двісті років тому. Будувався він за указом Султана ібн Ахмеда, прямим нащадком якого був султан Кабус. Королівська резиденція відразу стала символом країни, її візитною карткою.

Палац Аль-Алам в Маскаті

Палац Аль-Алам в Маскаті

Біля палацу Аль-Алам в Маскаті

Протягом десятиліть свого існування палац неодноразово реставрували та ремонтували. Кожен правитель прагнув внести щось своє в зовнішній вигляд Аль-Алам. Свій сучасний вигляд комплекс отримав у 1972 році. Сам султан Кабус тут не жив, але користувався палацом для прийому почесних гостей та глав інших держав.

Біля палацу Аль-АламПалац Аль-Алам всередині

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...