Один з найвпливовіших бізнесменів своєї країни: Племінника Назарбаєва засуджено до шести років ув'язнення

Кайрат Сатибалдиули (ліворуч) на суді у його справі, з адвокатом

Суд Астани ухвалив вирок Кайрату Сатибалдиули – племіннику першого президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва. Сатибалдиули звинувачено в розкраданні в особливо великих розмірах у національних компаніях. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Сатибалдиули засудили до шести років позбавлення волі, крім того – йому на 10 років заборонено обіймати посади на державній службі.

Сатибалдиули арештували у березні. Йому було пред'явлено звинувачення за статтею про заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою, а також про привласнення або крадіжку чужого майна, ввіреного обвинуваченому. Крім того, повідомлялося, що він перебуває під слідством за підозрою в "ухилянні від сплати податків і митних платежів", "легалізації злочинних доходів".

За версією Forbes Kazakhstan він увійшов до списку найвпливовіших бізнесменів Казахстану.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...