Офіційний "відкуп" від мобілізації в Україні потрібен чи ні: Політолог вказав на велику загрозу

Мобілізація в Україні 2024 триває, і з'явилася інформація, що в нашій країні хочуть дозволити бронювати чоловіків, які платять високі податки. Політолог Ігор Рейтерович вважає, що така ініціатива з соціальної точки зору "має дуже поганий вигляд", передають Патріоти України.

Через таку ініціативу українське суспільство може розділитися, поділився думку експерт в ефірі Radio NV. "З точки зору рівності, є дуже багато питань. Я не бачив серйозних, позитивних аргументів на користь цієї ідеї", - сказав співрозмовник. Політолог додав, що, якщо подивитися на фінансовий критерій, який нібито пропонують для бронювання, то під нього підпадають люди, що мають відношення до банківської сфери.

"...Це торкнеться досить обмеженої кількості людей. Виходить, що це для невеликої групи людей, обраних, може бути створений легальний механізм, який їм дозволить, наприклад, не бути мобілізованими", - підкреслив Рейтерович.

На його думку, тому ця ідея, "швидше за все, помре, не народившись". "Побачать реакцію суспільства, і будуть придумувати якийсь інший варіант", - заявив експерт.

Ціни на один з ключових продуктів злетіли у всьому світі: що чекає на українців

п’ятниця, 27 вересень 2024, 9:52

В Україні дешевшає цукор – у жовтні гуртові ціни продукту можуть знизитися на 2,5-4 гривні за кілограм. Тим часом на світовому ринку вартість цукру тільки зростає. Про це повідомили у сільськогосподарському кооперативі ПУСК, що був створений в межах Вс...

"Ти, громадянин Росії, бл*, будеш мене затримувати?": Молдованин у Придністров'ї поставив на місце окупантів, яким не сподобалось що з автівки лунає "Ой у лузі червона калина" (відео)

п’ятниця, 27 вересень 2024, 9:20

У соцмережах завірусилося відео з приниженням громадянином Молдови російських солдатів в окупованому РФ Придністров'ї. А почалося все з того, що, проїжджаючи блокпост з військовими, які чомусь називають себе «миротворцями», чоловік вирішив затролити їх...