Офшорна схема братів Суркісів: В Англії розкрили махінації із зарплатами в київському "Динамо"

В Англії розкрили офшорні махінації із зарплатами в київському “Динамо”. Про це йдеться в листопадовому номері одного з найвпливовіших футбольних журналів у світі, британського World Soccer, повідомляють Патріоти України з посиланням на komandaonline.

Схеми ухилення від сплати податків керівництвом київського футбольного клубу вдалося розкрити завдяки ситуації з травмою 25-річного українського форварда Артема Бесєдіна, яку він отримав на Євро-2020.

Так, “Динамо” отримало право на компенсацію від ФІФА за програмою захисту клубів. Максимальний розмір компенсації за даною програмою становить 7,5 мільйона євро і розраховується як щоденна пропорційна компенсація, яка виплачується максимум протягом 365 днів після перших 28 днів травми гравця. Компенсація також розраховується відповідно до зарплати футболіста.

Виявилося, що офіційно в “Динамо” Бесєдін заробляє 290 євро на місяць, проте його реальна зарплата набагато вища. У 2017 році була заснована офшорна компанія Dynamo Kiev (Cyprus) Ltd., яка отримує всі призові гроші Українського клубу від УЄФА. Ця ж компанія укладає індивідуальні іміджеві контракти з усіма гравцями київського “Динамо”, включаючи Бесєдіна. Згідно зі своїм іміджевим контрактом, він отримує 45000 Євро на місяць, що приблизно в 155 разів більше суми, яку він офіційно отримує в Україні.

Слід зазначити, що з метою відволікання уваги від офшорних схем клубу президент київського “Динамо” Ігор Суркіс відразу заявив, що не буде вимагати компенсації від ФІФА, і що клуб буде лікувати Бесєдіна за свій рахунок.

“Зарплату футболістам платить не клуб, а якийсь офшор. Відповідно, які можуть бути податки? Якщо зарплату виплачує не клуб, а офшорна компанія, яка підписала контракти з гравцями, то податків немає. У випадку з “Динамо” це питання побудови футбольного бізнесу. Якщо ви будуєте бізнес за офшорною схемою, тоді ви не платите податки”, – зазначає український економіст Сергій Фурс.

World Soccer вважає, що офшорну схему управління клубом Ігор Суркіс успадкував від свого старшого брата Григорія. Останній вступив на посаду президента “Динамо” 27 липня 1993 року. Після цього було укладено угоду з офшорною компанією Newport Management Limited з Британських Віргінських островів. 28 липня 2010 року воно було пролонговано ще на 20 років. У 2011-2017 роках “Динамо” купило 82 гравці, за яких компанія заплатила 324 мільйони доларів.

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...