Оголосили збір коштів для втечі: Українка вирішила "оригінально" врятувати чоловіка від війни і нарвалась на відповідь

Українка, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну виїхала за кордон і живе у Португалії, нині хоче "воз'єднатися" з коханим чоловіком. Той не зміг залишити країну через те, що підпадає під мобілізацію, передають Патріоти України.

Тепер 25-річна Христина з Лісабону через платформу зі збору донатів збирає гроші на хабар для того, аби її чоловік зміг втекти з України. На феєричний збір звернув увагу засновник венчурного фонду Hypra Ігор Перція.

"Є сайти типу Gofundme де люди можуть збирати гроші на будь які потреби. Дівчинка Христина відкрила збір на ХАБАР, щоб її хлопця випустили з України до неї в Португалію... А ми тут на тачки збираємо для пацанів", – зауважив бізнесмен.

Збір на 4 тисячі євро на Gofundme від імені Христини ще у лютому поточного року відкрила її подруга. Вона розповіла, що 25-річна Христина, "талановитий фотограф та любляча дружина, яку розлучила з чоловіком війна", виїхала у Португалію одразу після початку повномасштабної агресії РФ 24 лютого 2022 року.

"Злякавшись майбутнього, вона покинула свою країну одна, бо її чоловік Ігор не міг виїхати з нею. Вона хотіла врятувати своє життя, сподіваючись і молячись, щоб її чоловік теж скоро втік. Але через рік цього так і не сталося. Біль розлуки та бажання збільшити сім’ю лише посилюються, але неможливі, коли їх розлучають відстань і війна", – йдеться у дописі.

Оселившись у Лісабоні, зазначає подруга винахідливої українки, та одразу ж почала будувати плани зі втечі чоловіка з України, яку той геть не горить бажанням захищати. І знайшла, як їй здавалося вихід.

"Як ви, мабуть, знаєте, людині не так легко покинути Україну, коли йде війна. Але є можливість доставити його сюди, в Лісабон. Це дуже дорого і не по кишені одним лише Кристині та Ігорю. У них є трохи заощаджень, але це далеко не те, що потрібно для виїзду та переїзду. Недостатня сума становить 3500 євро... Якщо ви можете поставити себе на місце Христини та Ігоря та бажаєте їх возз’єднання, будь ласка, віддайте все, що можете, або поділіться цим збором коштів з кимось!" – прямо зазначена мета збору – хабар за виїзд військовозобов'язаного громадянина України за кордон для уникнення мобілізації.

Зібравши грошей на хабар, зазначає авторка збору, Христина та Ігор, мовляв, змогли би "підтримувати одне одного через стрес у їхній зруйнованій війною країні та мати можливість розвивати свою сім’ю так, як вони хочуть".

Однак українці, що прочитали допис Ігоря Перції про такий екзотичний спосіб уникнення мобілізації, не всі захопилися винахідливістю Христини.

"Пішов чухати потилицю та думати, чому я не такий хитрий чи, може, мудрий, як вона", "А прізвище цієї піз...страждалиці можна взнати? Ну, щоб країна знала своїх "героїв", "Так скоро за призначення на посаду заступника міністра збиратимемо. Або на видобуток бурштину. І за що там ще хабарі бувають", "До речі, як він буде у Португалії жити, якщо 4 тисячі євро не спроможний сам заробити?", "Еххх, хитрож*пість кредо українця", "Якісь кончені люди, якщо чесно, тут працюєш, допомагаєш хлопцям, а ось це просить на хабарі гроші у відкриту, брєд, їй-богу", – пишуть коментатори.

Деякі з українців, що прокоментували допис, намагалися виправдати збір коштів на хабар для військовозобов'язаного Ігоря тим, що воювати мають виключно вмотивовані чоловіки. Ті ж, хто "не хоче воювати" чи "не народжений для війни", мовляв, "будуть ефективніші", якщо втечуть з країни.

На це від опонентів автори виправдальних коментарів отримали гнівні відповіді про те, що воювати з українців не хотів ніхто.

"Там всі потрібні вже. Вмотивованих – не лишилося. Всі вмотивовані – в землі, госпіталях чи на останньому видиху на фронті. Люди два роки воюють, і їх не міняють. З закордону вже скоро можна буде і не донатити - тачки самі по собі воювати не вміють, а людей, готових боронити країну не з-за кордону, меншає на кілька сотень щоденно", – написала одна з коментаторок.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...