"Ой, як прийде марець, то змерзне ще старець": Синоптики уточнили прогноз на березень, тепла чекати довго

Погода у березні буде прохолодною до кінця місяця, а більш істотне потепління прийде лише у квітні, та й то не в самому початку місяця. Синоптики прогнозують, що в березні стовпчики термометрів не перевищать показники в +10 градусів навіть на Півдні, зазначають Патріоти України.

За даними Gismeteo, з суботи 13 березня, температура підвищиться до +4+9 градусів, а вночі заморозки залишаться. Потепління прийде разом з дощами і протримається до вівторка, 16 березня.

Потім температура знову знизиться і майже до кінця березня буде триматися на значеннях +2+7 вдень, а вночі близько нуля і нижче. Лише в останні дні березня трохи потеплішає.

Синоптики прогнозують помірну кількість опадів у перший місяць весни, але мокрий сніг може випасти навіть після 20-х чисел.

Холоди затягнуться надовго: синоптики уточнили прогноз на березеньХолоди затягнуться надовго: синоптики уточнили прогноз на березеньХолоди затягнуться надовго: синоптики уточнили прогноз на березеньХолоди затягнуться надовго: синоптики уточнили прогноз на березень

Погода в Україні, прогноз на місяць (скрін: gismeteo.ua)

Ресурс Meteoprog прогнозує погодні гойдалки в березні, але особливого тепла також чекати не варто. Принаймні про це говорять двотижневі дані для Києва. При цьому нічні морози можуть бути і після 25-го березня.

Холоди затягнуться надовго: синоптики уточнили прогноз на березень

Погода у Києві, прогноз на два тижні (скрін: meteoprog.ua)

Аccuweather також у прогнозі для Києва на місяць обіцяє прохолодний березень без періодів сильного потепління.

Холоди затягнуться надовго: синоптики уточнили прогноз на березень

Погода у Києві, прогноз на місяць (скрін: accuweather.com)

Тим часом екологи обіцяють, що літо буде спекотним і посушливим, що призведе до проблем з урожаєм, обміління та пересихання річок.

Відомий спортсмен, а нині боєць спецпідрозділу СБУ Стаховський назвав головну перевагу росіян і що цьому протиставити

субота, 4 травень 2024, 4:15

Легенда тенісу в Україні Сергій Стаховський служить у лавах СБУ з 2023 року. Бувши на різних ділянках фронту та аналізуючи ситуацію, він сказав, у чому Росія переважає Україну. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. З...

Депортації бути? У Чехії зробили заяву щодо українців призовного віку, які ухиляються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 3:25

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що його країна не підтримує позицію тих українських чоловіків, які намагаються уникнути мобілізації виїздом за кордон. Водночас визнав, що механізми держави обмеженні в питанні депортації таких люде...