Окупантів вже чекає Кобзон: У ЗСУ створили бойового робота-вбивцю з кулеметом, який стріляє та веде розвідку

Військовослужбовці 174-го батальйону територіальної оборони з Кіровоградської області розробили багатофункціонального бойового робота. Про його особливості та характеристики боєць із позивним "Сокіл" розповів "Суспільному", передають Патріоти України.

Підрозділ нещодавно провів бойові навчання, під час яких бійці застосували свої технічні розробки, однією з них стала автоматична наземна турель. Спочатку пристрій був стаціонарним, але інженери доопрацювали конструкцію та поставили її на мобільну платформу у вигляді квадроцикла з електродвигуном та дистанційним керуванням.

Стріляючий робот ЗСУ на базі квадроцикла. Фото: krim

У верхній частині робота знаходиться сама турель, куди можна закріпити будь-який автомат чи кулемет системи Калашнікова. До неї під'єднаний привід, що дозволяє вести вогонь по команді оператора — сигнал передається по кабелю довжиною 50 м. За словами "Сокола", поки робот обстрілює російські війська, боєць може сидіти в бліндажі та не наражати своє життя на небезпеку навіть під час мінометної атаки.

Підготовка робота ЗСУ на навчаннях. Фото: krim

Безпілотник оснащений камерою денного та нічного бачення, щоб вести бойові дії у будь-який час доби. При цьому сам він практично не гріється, а тому невидимий для тепловізорів, завдяки цьому апарат може ефективно вести розвідку, виявляти ворожі цілі та передавати цінну інформацію ЗСУ. Крім того, робот дозволяє військовим доставляти боєприпаси та розмінувати територію.

Тисячі молекул живої матерії можуть породити мільйони, які стають дуже стійкими до деградації: Науковці розгадали таємницю "святого Граалю"

неділя, 28 квітень 2024, 3:25

Таємниця, яка понад 50 років спантеличила наукове товариство, нарешті була розгадана. Команда з Університету Лінчепінга, Швеція, і Гельмгольца в Мюнхені виявила, що певний тип хімічної реакції може пояснити, чому органічна речовина, що міститься в річк...

Є загиблі та поранені: Китай накрив потужний торнадо (відео)

субота, 27 квітень 2024, 23:51

У суботу потужний торнадо накрив китайське місто Гуанчжоу. Про це повідомляє Associated Press, передають Патріоти України. Китайське метеорологічне управління повідомило, що торнадо обрушився в обід на район Байюнь в Гуанчжоу, розгалуженому мегаполісі ...