Х**ло щось задумало? Окупанти ховають зброю на Донбасі та готуються до обстрілів українських позицій, - розвідка

Попри анонсоване відведення військ, російські окупанти на Донбасі приховано розміщують заборонену зброю та активізували підготовку до обстрілів позицій Об’єднаних сил. Порушуючи домовленості, російське командування продовжує розташовувати на тимчасово окупованій території важке озброєння. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

Зазначається, що окупанти намагаються приховати 122-мм реактивні системи залпового вогню, гаубиці та самохідні артилерійські установки, які вони сконцентрували в окремих районах Донецької та Луганської областей.

"Водночас окупанти активізували підготовку мінометних розрахунків до ймовірного вогневого ураження передових позицій підрозділів Об’єднаних сил", – ідеться в повідомленні.

Крім того, за даними української розвідки, протягом останнього тижня ворог збільшив інтенсивність тренувань зі стрільби та управління вогнем гаубичних, гарматних і реактивних артилерійських дивізіонів першого та другого армійських корпусів на полігонах тимчасово окупованої території Донбасу.

Нагадаємо, 27 травня на Донбасі загинув український військовий. Захисника було вбито під час обстрілу у напрямку населеного пункту Новотошківське, де окупанти відкривали вогонь зі стрілецької зброї. А з початку доби, 28 травня, одного українського воїна було поранено.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...