Окупанти під Бахмутом намагалися вбити одного українського захисника протитанковою керованою ракетою, але він вижив

28-річний Дмитро Устименко після початку повномасштабного вторгнення пішов воювати у аеророзвідку. Під Бахмутом солдати РФ намагалися вбити його, проте захисник дивом вижив. Історію Дмитра розповіли у Національному реабілітаційному центрі UNBROKEN Ukraine, передають Патріоти України.

Український захисник родом з Полтави. До 24 лютого працював у IT-сфері та волонтерством допомагав ЗСУ. Проте, після початку нового етапу війни Устименко вирішив особисто взяти зброю до рук.

«Спершу Дмитро виконував бойові задачі на півночі країни та Харківському напрямку. А згодом його підрозділ перекинули в найгарячішу тоді точку фронту — Бахмут. Взимку на його околицях Дмитро з побратимами 12 діб під цілодобовими обстрілами утримували позиції. Інтенсивність боїв не давала й хвилини на передишку», — розповіли у реабілітаційному центрі.

Поранення захисник отримав у той день, коли його повинні були замінити бійці іншої бригади. Дмитро відійшов від позиції на 10 метрів, коли побачив, що на нього летить протитанкова керована ракета.

«Починаю тікати вправо і бачу, як снаряд змінює траєкторію, тікаю вліво і він знову змінює траєкторію, і на останньому маневрі доганяє мене. Це ж наскільки я їх дістав, що на мене одного використали ПТУР. Я вважаю — це рівень!», — ділиться Устименко.

До тями Дмитро прийшов у лікарні Краматорську. Тоді він дізнався, що лікарі ампутували йому ліву ногу. Вони зробили це, аби врятувати чоловіку життя. Після цього у захисника почався некроз. Вже у львівській лікарні йому довелося пережити ще чотири операції, аби врешто решт стати на протез. Нині Дмитро проходить реабілітацію та вчиться ходити на штучній кінцівці.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...