Окупанти РФ посеред вулиці в Херсоні вбили 17-річну дівчину: Мати розповіла про трагедію перших днів війни

У перші дні окупації російські військові вбили в Херсоні майже 40 мирних жителів. Однією з жертв рашистів стала 17-річна Анастасія Мостова. Дівчина їхала зі знайомими в машині, яку окупанти розстріляли. Про це виданню "Бабель" розповіла мати загиблої Тетяна, передають Патріоти України.

За її словами, з перших днів вторгнення до Херсона росіяни відкривали вогонь дуже часто мало не по всіх, хто траплявся їм на очі. У місцевих Telegram-каналах мешканців тоді просили не виходити на вулиці без зайвої потреби. Проте донька Тетяни вирішила з подругою прийти до матері по продукти, але назад уже не повернулася.

На зворотному шляху дівчат вирішив підвезти їхній знайомий машиною. Дорогою біля одного з прикордонних загонів транспортний засіб зрешетили окупанти. Примітно, що доньку Тетяни одразу не знайшли в автомобілі.

На пошуки Насті кинувся майже весь Херсон. Лише надвечір, 2 березня, її тіло виявили в одному з міських моргів. Наприкінці березня мати загиблої виїхала до родичів до Одеси.

Жінка згадує, що кричала так, що зірвала зв'язки і навіть не могла говорити: "Бідні мої сусіди, я їм просто співчуваю за той час, коли мені сказали, що Насті немає. Мене з другого поверху сімейна пара прямо під руки тягла".

Ватники в Естонії розмахували прапором РФ з вікна авто, але далі щось пішло не так

середа, 8 травень 2024, 23:55

В Естонії поліція відкрила провадження стосовно трьох осіб, які розмахували прапором Росії з вікна автівки у місті Пярну. Двом з них призначили штраф. Про це повідомляє ERR, передають Патріоти України. Інцидент стався ввечері 24 квітня, близько 16:30 д...

Слухав пісню німецькою: Пенсіонер з Росії опинився в центрі "фашистського" скандалу

середа, 8 травень 2024, 22:57

У російському селищі Шахтарськ на Сахаліні розгорівся скандал навколо місцевого пенсіонера, якого звинуватили у "фашизмі" за прослуховування старої німецької військової пісні Wenn die Soldaten. Про це повідомляють російський Telegram-канал Baza, переда...