Окупанти скинули на нього міну з повітря: На Буковині провели в останню путь загиблого воїна ЗСУ, люди не стримували сліз (фото)

У п'ятницю, 16 квітня, на Буковині попрощалися з воїном Збройних сил України Олексієм Мамчієм, який загинув на Донбасі під час ворожого обстрілу, передають Патріоти України.

Світлини з жалобної церемонії оприлюднило місцеве видання "Промінь". Аби віддати останню шану Герою, на центральну площу Чернівців прийшло безліч містян, побратими воїна, рідні, друзі, духовенство та представники влади.

Через жалобні заходи поліція перекрила рух у центрі міста. Місцем останнього спочинку військового стане чернівецька Алея Слави.

На фото видно, що похорон воїна відбувався з усіма військовими почестями – труну Героя, вкриту державним прапором України, супроводжувала почесна варта.

Нагадаємо, 40-річний Олексій Мамчій загинув у зоні ООС 13 квітня внаслідок вибуху ворожої міни, яку окупанти скинули з повітря. Трагедія сталася поблизу Майорського. Чоловік служив старшим водієм зенітно-ракетного відділення зенітно-ракетного взводу військової частини А3715 (10 гірсько-штурмова бригада).

Зазначимо, що життя за Україну раніше віддав і молодший брат полеглого. Його звали Станіслав Мамчій. Окупанти вбили захисника на фронті 2016 року.

Яке покарання можуть ввести за відмову проходити ВЛК - пояснення

вівторок, 16 квітень 2024, 8:56

Правовий комітет Верховної Ради розглядає два законопроєкти, які передбачають посилити покарання для ухилянтів. Зокрема, за непроходження ВЛК пропонується ввести адміністративну, а також кримінальну відповідальність, передають Патріоти України. Про це ...

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...