Окупанти в Мелітополі хочуть забрати у фермерів урожай черешні, щоб особисто зайнятися продажем

У Мелітополі розпочався збір урожаю черешні для реалізації. Утім окупанти хочуть забрати у місцевих фермерів ягоду, аби самостійно зайнятися її продажем. Про це сьогодні, 31 травня, повідомив мер Мелітополя Іван Федеров в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Мелітопольська черешня вже поспіла, її можна збирати і починається перша реалізація. Але до початку реалізації, за декілька днів, рашисти зібрали всіх фермерів, які вирощують її у великих об'ємах і запропонували їм таку співпрацю, що вони забирають всю черешню під реалізацію, а коли реалізують - передадуть якісь кошти", - розповів він.

За словами Федорова, багато фермерів бояться, що окупанти не заплатять їм за продану черешню. "У низки вермерів це викликає великий страх, тому що вони вклали кошти у вирощування черешні, доглядали за цими деревами, а сьогодні немає гарантії, що будуть віддаватися кошти за нашу ягоду. Тож збір розпочався, але сьогодні досить велика загроза у фермерів - не отримати за ту працю і вкладення, які вони вклали у нашу черешню", - сказав мер Мелітополя.

Чоловік відмовився від мобілізації через пораду брата-військового: Стало відомо, чим це закінчилось

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:58

У Чернівецькій області до 1 року та 10 місяців обмеження волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що в армію не пішов, оскільки його брат-військовий порадив уникати служби. Про це йдеться у вир...

Під виглядом прогулянок із собакою: СБУ затримала у Харкові коригувальника РФ, який шпигував за позиціями ЗСУ (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:47

Служба безпеки України нейтралізувала діяльність ще одного російського коригувальника, що наводив російські ракети на військові об'єкти. Ним виявився житель Харкова. Для "прикриття" під час збору розвідданих він використовував собаку, якого нібито вигу...