Окупанти в пошуках "премії Дарвіна": На Запорізькому напрямку російський офіцер, демонструючи приклад сміливості, застрелився на очах у підлеглих

армія росії

Суїциди, навмисне ушкодження кінцівок і навіть геніталій та необережне поводження зі зброєю — саме таким чином деморалізовані військовослужбовці збройних сил росії виказують небажання виконувати бойові завдання. Відповідний документ опублікував у телеграм-каналі співробітник однієї зі спеціальних служб. У ньому — список надзвичайних подій, що сталися у період із 1 січня 2023 року до 10 лютого 2023 року в підрозділах 58-ої загальновійськової армії, в/ч 47084, Владикавказ. Зараз її бійці перебувають у тимчасово окупованих містах Запорізької області — Мелітополі, Токмаку, Енергодарі. Й хоч в документах окупантів вказано, що командирами «ведеться робота з метою недопущення суїцидальних подій та навмисних травмувань», їх продовжують фіксувати, ще й у рекордній кількості.

Так, за п’ять тижнів у вищевказаних підрозділах російської армії відомо про 16 таких випадків! Для більшості альтернатива «вистрілити собі в ногу» виявилася більш прийнятною, ніж удобрювати українські чорноземи через амбіції кремля.

Саме так сталось із командиром одного підрозділу, молодшим лейтенантом Олександром Малиновським. Окупант «в результаті необережного поводження зі зброєю» ввечері 3 січня отримав поранення лівої ноги із пошкодженням колінного суглоба. Приблизно в той же час того ж дня сталась ще одна надзвичайна подія — військовослужбовці армії рф С. Буков та І. Кулаковський покинули місце розташування підрозділу у Токмаку. Після чого до чергової частини поліції надійшло повідомлення від фельдшера швидкої допомоги міської лікарні про вогнепальне поранення Кулаковського. З'ясувалось, що інженер саперної групи Буков «з необережності» випустив у товариша чергу з автомата Калашникова, травмувавши йому шию.

Ще один цікавий випадок стався 12 січня під час заготівлі дров армією окупантів. Як йдеться у матеріалах, «через погану видимість» військовий Єгор Заякін відрубав собі сокирою вказівний палець правої руки. То ж йому провели ампутацію. А ось водій реактивної батареї С. Улько виявився більш оригінальним — знаходячись у бліндажі та при розборі зброї з цілями чистки, він вистрелив у побратима. В результаті рашист отримав поранення правого передпліччя та травму очного яблука. Схожа ситуація під час чистки зброї сталась із рядовим Іваном Трушем. Щоправда, той поцілив вже у себе, отримавши наскрізне кульове поранення лівої стопи.

Окремі випадки стосуються вчинення злочинів у стані алкогольного сп'яніння. Саме так 17 січня 2023 року сталось з військовослужбовцями загону «БАРС» — мова йде про командира господарського відділення Михайла Скурлатова та водіїв — Вадима Литовка і Костянтина Пирогова. Загарбники перебували в окупованій Кирилівці в одному із домоволодінь, де відпочивали під чарку оковитої. Захотівши екстриму, рашисти вирішили порозважатись гранатою. Один з окупантів вийняв кільце і не зміг втримати її, в результаті граната впала. Рядові Литовко та Пирогов загинули на місці, Скурлатов із множинними травмами зараз на лікуванні.

А ось Є. Ніколаєв відмовився від спроб травмування себе, він відразу ж здійснив самогубство. 21 січня військовий рф поцілив собі з пістолета Макарова у скроню, в результаті чого помер на місці. Рядовий гаубичної артилерійської батареї Микола Буличев поцілив собі з АК-74 в груди, помер дорогою до лікарні.

Звертаємо увагу на випадок, що стався 28 січня 2023 року зі старшим лейтенантом Г. Клименком. Якби існувала окрема «премія Дарвіна» для військовослужбовців, то він би переміг з великим відривом. Знаходячись у розташування мотострілецького батальйону у Токмацькому районі Запорізької області, Клименко вирішив продемонструвати військовослужбовцям Андрію Харченку та М. Аляблеву, як потрібно працювати із пістолетом Макарова. Вставивши патрон у патронник, Клименко намагався здійснити постріл, але зброя дала осічку і нічого не вийшло. Обурившись такою ситуацією і подумавши, що після осічки вже нічого поганого не станеться, старший лейтенант вирішив показати підлеглим свою сміливість та рішучість. Для цього він приставив пістолет до скроні і натиснув на курок. Внаслідок отриманих травм помер на місці.

Хлопець у Дніпрі заїхав на АЗС за кавою та раптово став мільйонером (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:01

Ім'я щасливчика – Артем Пісоцький. 17 квітня чоловік заїхав на АЗК за вранішньою кавою і вирішив купити лотерейний білет. "Я часто купую лотерейні білети на заправці. Обрав лотерею "БАГАТСТВО ФАРАОНІВ". У цьому білеті був виграш – 100 гривень, я виріши...

При цьому отримували зарплату у ТрО: Депутати Київради ухилялися від військової служби і тепер постануть перед судом

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:55

Державне бюро розслідувань передало до суду обвинувальний акт щодо ухилення від військової служби трьома депутатами Київської міськради. Про це повідомляє ДБР, передають Патріоти України. Зазначається, що йдеться про солдатів однієї з військових частин...