Окупанти вдарили дронами по житлових будинках Харкова, серед жертв - троє рятувальників

У ніч проти четверга, 4 квітня, російські окупанти вдарили по Харкову дронами-камікадзе типу Shahed. У місті лунали вибухи, по ворожих цілях працювали сили ППО. Противник вдарив по житлових будинках, є руйнування, четверо людей загинули й 12 поранено, передають Патріоти України.

Загарбники знову вдалися до своєї підступної тактики та вбили трьох рятувальників, які ліквідовували наслідки одного з прильотів. Атаку на Харків підтвердили мер Ігор Терехов та очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Згодом стало відомо, що війська РФ вдарили "Шахедами" по житлових будинках – як по приватних, так і по багатоквартирних, написав Терехов. "Щонайменше 4 удари завдали окупанти по Харкову. Зафіксовано влучання по житловій цивільній забудові. Триває огляд місць профільними службами", – зазначили в ОВА.

В одній із багатоповерхівок Харкова внаслідок ворожих ударів пошкоджено верхні поверхи. Також зафіксовано пошкодження житлової забудови приватного сектору. Пізніше Синєгубов повідомив, що у Харкові загинуло троє рятувальників – вони ліквідовували наслідки атаки, коли ворог завдав повторного удару. Ще один працівник ДСНС постраждав.

У коментарі "Суспільному" мер міста уточнив, що загиблі внаслідок повторного ворожого удару по Харкову рятувальники були водіями. Щонайменше три авто ДСНС пошкоджено, біля одного з них – вирва від влучання.

Кількість загиблих зросла до чотирьох осіб – було виявлено тіло цивільної жінки. Щонайменше 10 людей зазнали поранень. 49-річний чоловік перебуває у важкому стані, інші пацієнти – у середньому та легкому.

Серед постраждалих – медсестра Обласного центру екстреної медичної допомоги, яка у складі бригади приїхала на виклик та зазнала травм від повторного удару, повідомили в ОВА.

"В іншому районі міста попередньо маємо одного загиблого, там влучання в приватному секторі", – додав Терехов.

У четвер зранку мер Харкова зазначив, що один "Шахед" влучив у 14-поверхівку, зруйнувавши квартири на кількох поверхах і пошкодивши зовнішню стіну. "Внаслідок ударів є поранені та загиблі", – написав він.

Також додав, що під час повторної атаки на житловий будинок в іншому місці загинуло троє рятувальників. Під обстріл потрапила швидка й поранення дістала медсестра, котра разом із бригадою прибула на місце подій для надання допомоги.

"Всього маємо чотирьох загиблих. Загальна кількість поранених різного ступеня тяжкості 12", – повідомив Терехов.

За словами голови ОВА Олега Синєгубова, окупанти випустили щонайменше 15 ударних БПЛА по Харківщині, частину із них збили сили ППО.

У Харкові під прицілом був Новобаварський район: пошкоджено багатоквартирний житловий будинок; внаслідок повторного удару загинули троє працівників ДСНС, які прибули на виклик, і постраждали шестеро цивільних. Внаслідок влучання дрона в 14-поверховий будинок частково зруйновано балкони верхніх поверхів, пошкоджено скління та конструктивні елементи. Загинула 69-річна жінка.

Чиновник додав, що о 02:49 окупанти завдали ударів по Салтівському району; близько 02:08 – по Лозовій: пошкоджено цивільну інфраструктуру, горіли п’ять автівок; після 05:00 – повторно по цьому самому місту; о 03:05 – по Чугуївському району. В усіх випадках без постраждалих.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...