Окупанти вдарили по лікарні на Миколаївщині - знищено кілька відділень, є поранені

Війська РФ 19 квітня розбомбили лікарню у місті Баштанка Миколаївської області. Внаслідок удару було зруйновано кілька відділень, отримали порання люди, передають Патріоти України.

Про це повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва. У Facebook вона опублікувала кадри з розгромленої загарбниками медустанови (щоб переглянути фото й відео, доскрольте новину до кінця).

"Коли слів вже майже не залишилося… Рашисти, так і будете зомбовано транслювати на своїх фашистських каналах "знищення винятково військових об’єктів на "нацистській" території"? А не хочете розповісти, як бомбите лікарні?" – висловила обурення чиновниця.

За її словами, ворожий обстріл знищив відділення діалізу та приймальне. Крім цього, операційна у лікарні залишилася без склопакетів. Замазєєва наголосила, що у Баштанці все обійшлося без смертей і не постраждали діти. Водночас кілька осіб отримали травми.

Чиновниця додала, що українці обов’язково відремонтують усі зруйновані окупантами об’єкти. А от вони, російські військові, ніколи не відмиють свої погані руки та гнилі душі.

"Я хочу, щоб європейська спільнота усвідомила – Росія, це загроза світового масштабу. Сьогодні страждає Україна, але нелюді не зупиняться, якщо не покарати це зло!" – підсумувала Замазєєва.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...