Окупанти викрали дані українки: Акаунт дівчини, яка "кликала росіян у Рівне", виявився фейковим

12 серпня в мережі з'явилися заклики до росії прийти у Рівне. Вони були нібито від імені 16-річної жительки Сарненського району Рівненщини. Як виявилося, це чергові злочинні дії російської пропаганди. Акаунт дівчини – фейковий, але зловмисники використали її реальні дані. Про це повідомили у Нацполіції, передають Патріоти України.

12 серпня в одному із пабліків у Telegram виявили сторінку дівчини, яка висловлювалася на підтримку дій Росії. Знімки екрана з цим дописом ширили користувачі різних соціальних мереж, обурюючись таким вчинкам юної українки.

Згодом поліцейські встановили, що на сторінці вказані анкетні дані нібито 16-річної жительки Сарненського району. "Дівчина пояснила, що у месенджері Telegram приєдналася до проросійського каналу, де почала публічно критикувати дії російської армії. Після цього один із підписників каналу заблокував її профіль", — розповіла речниця Нацполіції Рівненщини Марія Юстицька.

Крім того, зловмисник використав дані неповнолітньої та створив нові сторінки у різних месенджерах. Він почав нібито від її імені висловлюватися на підтримку російської агресії.

Вона додала, що кіберполіцейські спільно зі співробітниками УСБУ з дозволу та у присутності батьків дівчини перевірили вказану інформацію, зокрема, мобільний телефон та ноутбук. У результаті – інформація про підтримку російської агресії не підтвердилася, а усі фейкові сторінки були заблоковані.

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...