Окупанти вимагають від археологів довести "історичну приналежність" Херсонесу до РФ: У ЦНС розкрили план окупантів

Російські археологи, спільно з місцевими колаборантами та під наглядом військових, здійснюють розкопки української пам'ятки національного значення – стародавнього грецького міста Херсонес, що знаходиться на тимчасово окупованому півострові Крим. Основною метою цих розкопок є спроба довести "історичну приналежність міста до РФ", передають Патріоти України.

Про це повідомляє Центр національного спротиву. Схожий сценарій мав місце в минулому, зокрема в період Другої світової війни, коли нацисти також проводили розкопки на півострові, намагаючись знайти докази, що Крим є виключно німецькою територією, де колись існувала Готська держава.

Сучасні окупанти мають намір довести, що Херсонес насправді був заселений слов'янами і називався містом Корсунь. Надалі російська пропаганда планує просунути цю версію історії до Київської Русі, яку путінський режим вважає своїм спадкоємцем.

Основна мета цієї пропаганди – не тільки "обґрунтувати своє право на півострів", але й спроба змінити перспективу історії кримських татар, зведення їхнього значення в історії Криму до "незначного етапу".

Для досягнення цілей російські "історики" можуть використовувати містифікації та свідоме знищення грецького спадку. Багато артефактів нелегально вивозяться до РФ, проявляючи систематичне пограбування та руйнування пам'ятки. Варто зазначити, що імена всіх злочинців, які беруть участь в спотворенні історії та пропаганді, відомі, і кожен з них буде нести відповідальність за свої дії.


В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...