"Окупанти застрелили зятя, він сказав їм лише одне слово": Мешканці Бучі розповіли про звірства окупантів

Після того, як армія РФ була вибита з Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Бородянки та інших населених пунктів Київщини ті, хто вижив у цьому пеклі, переповідають страшні історії. Володимир Абрамов розповів, як його зятя вбили просто так, без причини, перед смертю він встиг лише промовити: "Чому?". передають Патріоти України.

Абрамов та його родина пережили найгірше – втрату рідної людини. В коментарі виданню ВВС вони розповіли, як все почалося ­– росіяни вибили ворота будинку, де жила родина, і обстріляли його, потім кинули гранату, почалася пожежа.

Окупанти витягли у двір доньку Володимира Ірину і зятя Олега. Володимир взяв вогнегасник і почав гасити полум’я, чекаючи, що зять прийде на допомогу. Але донька сказала йому, що зять вже не допоможе ­– російські нелюди поставили чоловіка на коліна на тротуарі, наказали зняти сорочку і вистрілили в голову впритул.

"Вони ні про що його не питали і нічого не казали, просто вбили", - розповіла Ірина.Жінка також сказала, що після вбивства солдати РФ просто над трупом почали пити воду. Вона побігла до них і почала кричати, щоб вони вбили і її. Один із них почав погрожувати жінці пістолетом. Це тривало, поки Володимир не затягнув жінку назад у двір. Їм дали три хвилини, щоб покинути власну оселю.

Через це родина була змушена лишити тіло Олега на вулиці. Пізніше, коли стало трохи безпечніше, Володимир прийшов забрати труп і закопати, але йому стало сил лише втягнути зятя у двір. Пізніше українські військові поклали тіло у фургон і вивезли. Тепер Абрамов з донькою сподіваються відшукати свого родича.

"Перед смертю я ненадовго побачив його через відчинені ворота. Він стояв на колінах і промовив свої останні слова. Він запитав їх: чому", – сказав Володимир. Українська влада прибрала з вулиць залишені окупантами тіла мешканців Бучі, але не виключено, що в дворах та підвалах будинків їх знайдуть ще більше. Місто майже повністю зруйноване. Чиновники лише почали фіксувати скоєні росіянами злочини. Масштаби реконструкції важко уявити.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...