Окупована Ялта після потопу: Селеві потоки та лавина каміння накрили цілі вулиці (фото, відео)

Наслідки повені в Ялті

Повінь у Ялті й регіоні довкола цього південнобережного міста в тимчасово окупованому Криму 18 червня накрила вулиці ще й селевим потоком. Серед одних із найбільшими постраждалих виявився мікрорайон Василівка (у минулому знамените кримськотатарське село Ай-Василь). Красномовними фотографіями наслідків стихії в ньому поділився журналіст-фрилансер Заїр Баккал. Він опублікував їх на своїй сторінці в Facebook та на YouTube, передають Патріоти України.

"Вулиця Джафера Сейдамета – одна з найбільш постраждалих у Ялті. Частина будинків тут опинилася повністю під камінням. Розгрібати завали доведеться ще кілька днів. Дивлячись на цю жахливу картину, думаєш, яке ж диво, що люди взагалі залишилися живі!" – підкреслив автор знімків.

Наслідки повені в ЯлтіВін зазначив, що в цьому районі проживають переважно кримськотатарські родини. На відзнятих журналістом кадрах видно лише величезні руйнування житлових будинків та інших будівель.

Наслідки повені в ЯлтіБагато людей залишилися буквально без даху над головою, а на місці їхнього житла з-під застиглої кам'яної "лави" видніються дивани. Так само під камінням сплюснуло десятки автомобілів.

Свої пошкоджені транспортні засоби місцеві жителі діставали за допомогою кранів.

Інші відкачували воду з уцілілих після НП будинків, а також відкопували двори від кам'яних куп, намагаючись врятувати залишки майна.


Опитування показало, як змінилося ставлення чехів до біженців із України

вівторок, 16 квітень 2024, 18:58

Більше половини громадян Чехії вважають, що прийняли більше біженців з України, ніж їхня країна здатна була прийняти. При цьому, порівняно з минулим роком, більше чехів стали вважати, що українці краще інтегруються в чеське суспільство, передають Патрі...

Будуть масові перевірки: У Міноборони попередили, чого чекати ухилянтам

вівторок, 16 квітень 2024, 18:30

Запізніле прийняття закону про мобілізацію привело до того, що ухилянти почуваються «наче риба у воді», і намагаються за будь-якої можливості уникнути призову, передають Патріоти України. Але ситуація повинна змінитися дуже скоро, заявив заступник міні...