Окупованому Криму загрожує нова катастрофа: З'явилися тривожні дані (фото, відео)

В окупованому Криму хімікати і каналізаційні стоки з накопичувача під Євпаторією можуть потрапити в Сакське лікувальне озеро. Про це на своїй сторінці в Facebook пише журналістка Ольга Фіногентова, повідомляють Патріоти України.

За її словами, накопичувач-випарник знаходиться на місці басейнів колись працюючого Сакського хімзаводу і діючого підприємства "Йодобром".

"Донні відкладення багаті важкими металами, що залишилися від хімічного виробництва (хімзавод виробляв перманганат калію, мідний купорос, перекис водню, хлорне залізо, персоль), відходи якого просто скидалися в випарні басейни. На їх місці зараз і знаходиться ставок Накопичувач-випарник. Також в цю водойму йде активне скидання міських каналізаційних стоків. Далі води з накопичувачів по глибоководному випуску довжиною близько 2 кілометрів потрапляють в Чорне море. Перед початком курортного сезону цей морський глибоководний випуск закриють. Таким чином, всі каналізаційні стоки будуть накопичуватися в цьому ставку", - пише журналістка.

Вона зауважує, що при відповідному навантаженні стоків можлива загроза переливу через дамбу, яка складається з глини, гальки і піску, в Західний басейн Сакського лікувального озера.

"Звертаю вашу увагу на те, що від санаторіїв, пансіонатів і баз відпочинку Накопичувач відділений вулицею Морською... Очисні споруди зараз готові на 43% і в термін здані не будуть, тобто бактеріальне очищення стоків на даний момент відсутнє! Якщо не закриють канал , то при обстеженні Росспоживнаглядом пляжів і морської води висока ймовірність виявлення несприятливої мікрофлори і тоді доведеться закрити пляжі", - попереджає Фіногентова.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.