"Оля дуже хотіла жити": У Дніпрі померла дівчина з генетичним захворюванням, рідні звинувачують лікаря

У Дніпрі померла 20-річна Ольга Павленко з тяжким генетичним захворюванням - муковісцидозом. Батьки дівчини звинуватили лікаря в недбалості та написали заяву в поліцію. Про це повідомив юрист Володимир Швачко виданню Інформатор", передають Патріоти України.

Муковісцидоз або кістозний фіброз - це найпоширеніше генетичне захворювання. Воно уражає легені, потові залози та травну систему, спричинюючи хронічні респіраторні та травні проблеми. Раніше через високу смертність на муковісцидоз хворіли в основному діти. Наразі високий рівень діагностики та лікування дозволяє значно продовжити життя хворих.

"За належного лікування тривалість життя людей з муковісцидозом в середньому сягає 40-47 років у Європі і тільки 13-25 в Україні", - зазначив юрист

Впоратися із хворобою дівчині допомагав благодійний фонд "Щаслива дитина". Ольга планувала поїхати на лікування до Німеччини, але не встигла. Її стан погіршився і вона померла.

"Оля дуже хотіла жити. Вона закінчила школу, займалася танцями, закінчила медичний коледж, працювала, отримала водійські права, любила читати, приймала участь у благодійних заходах, мріяла і будувала план на майбутнє", - розповів Швачко.

Близькі померлої стверджують, що лікарці Ольги було байдуже, що це захворювання вимагало особливої уваги. За їхніми словами, лікар вважала, що муковісцидоз можно лікувати і вдома, без консультацій спеціалістів та нагляду лікарів.

"Ми два роки намагалися впоратися своїми силами. Ліками допомогали небайдужі люди та благодійні фонди. Також вона не надала інформацію, яку попросили надати лікарі з Німеччини, не відповідала на дзвінки і повідомлення. Оля неодноразово казала, що до неї не можливо було додзвонитися і потрапити на консультацію", - зазначив юрист.

Наразі відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 140 Кримінального кодексу України - неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником. Правоохоронці з'ясувуюють усі обставини.

Трагедія сталася під час ремонту: На Вінниччині під завалами ґрунту загинув чоловік (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:17

На Вінниччині стався зсув ґрунту: рятувальники дістали з-під завалу загиблого чоловіка. Про це у вівторок, 23 квітня. Про це повідомила пресслужба ДСНС України, передають Патріоти України. "За попередніми даними, під час проведення робіт з ремонту кана...

Суд "заробіток" не схвалив: На Донеччині чоловіка та жінку покарали через секс

вівторок, 23 квітень 2024, 22:15

У Донецькій області судили чоловіка та жінку, які від 2021 до 2023 року знімали пікантні відео та продавали їх у Мережі. Про це йдеться у вироку Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, передають Патріоти України. За даними суду, уродже...